Chelsea – Tottenham Hotspur. Het is weer december en dat betekent lekker veel voetbal. Althans, in de Premier League. Vanavond nemen Chelsea en Tottenham Hotspur het tegen elkaar op in de Londense derby. Op papier een echte topper maar in de werkelijkheid gaat iedereen er van uit dat Chelsea dit klusje wel klaart. De ploeg van Mourinho staat ongenaakbaar aan kop in de Engelse competitie. Tottenham daarentegen moet vechten voor een plek in de Europa League, zij staan zevende.

Chelsea kampioenskandidaat nummer een

Wie had vorig jaar ooit gedacht dat de saai spelende ploeg van José Mourinho er dit jaar zo goed voor zou staan? Met aankopen Diego Costa en Cesc Fabregas lijkt Chelsea een garantie voor goals en succes binnen te hebben gehaald. Tel daar de verdedigende versterkingen Filipe Luis en Courtois van Atletico Madrid bij op en je hebt een team dat een goede mix heeft van degelijkheid en mooi voetbal.

Tottenham ongewild middenmoter

Het verhaal van Tottenham is een heel andere. Sinds het vertrek van Gareth Bale anderhalf jaar geleden werd er gehoopt om eindelijk te kunnen concurreren met de echte top. De zak met honderd miljoen euro die door Real Madrid werd gebracht, moest hier aan bijdragen. Het geld is opnieuw geïnvesteerd maar tot successen wil het nog niet echt leiden. Met een teleurstellende zevende plaats is niemand in Noord-Londen tevreden en met een slecht resultaat tegen Chelsea zou de ploeg eventueel kunnen afzakken naar een elfde plek. Soldado, Lamela, Paulinho. Het zijn slechts enkele namen van de vele grote aankopen die Tottenham deed sinds het vertrek van Bale. Het zijn echter de jongens uit de Eredivisie die dit jaar wél presteren. Cristian Eriksen is dit seizoen de absolute smaakmaker bij The Spurs en ook Nacer Chadli deed het goed vóór zijn blessure. De twee waren samen betrokken bij twaalf van de achttien gemaakte doelpunten dit seizoen.

Chelsea zonder Costa

Dat het niet erg is om afhankelijk te zijn van een beperkt aantal spelers bewijst Chelsea ook. Van de dertig doelpunten werden er elf gemaakt door Diego Costa. Een groot deel van die goals werden voorbereid door Cesc Fabregas. Gelukkig voor Mourinho heeft de ploeg nog wel meer kwaliteit in huis met voetballers als Hazard, Willian en Oscar. Hij zal deze jongens hard nodig hebben tegen Tottenham want Diego Costa kan niet meedoen vanwege een blessure.

Chelsea – Tottenham Hotspur begint om 20:45 uur.