Chelsea – Manchester City. De topper ChelseaManchester City moet nog van start gaan, maar de spanning is op voorhand al om te snijden. Niet in de laatste plaats vanwege het opmerkelijke gedrag van manager José Mourinho.

De oefenmeester van Chelsea heeft al lange tijd een slechte verhouding met het Engelse scheidsrechterskorps en daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen. Mourinho kreeg afgelopen woensdag een boete van dertigduizend euro opgelegd van de FA, omdat hij eerder dit seizoen na de uitwedstrijd tegen Southampton forse kritiek uitte op de arbitrage en zelfs sprak van een ‘campagne tegen Chelsea’. Deze week kwam er nog een incident bij.

Mourinho weigert persconferentie te geven Chelsea – Manchester City

In het League Cup-duel met Liverpool maakte Chelsea-spits Diego Costa een harde overtreding op tegenstander Emre Can. De arbiter in dienst ontging de actie, maar op basis van de televisiebeelden wilde de FA een dag later alsnog een onderzoek in stellen. Costa riskeert hierdoor een schorsing van drie wedstrijden en zou daardoor afwezig kunnen zijn tegen City. De spits is zelf echter van geen kwaad bewust en geniet de volledige steun van Chelsea én Mourinho. Uit protest weigerde laatstgenoemde coach vrijdag een persconferentie te geven, hetgeen gebruikelijk is voor een wedstrijd.

De strijd buiten het veld is dus al volop begonnen, maar hoe gaan Chelsea en City het er binnen de lijnen vanaf brengen? Zeker is dat de bal bij de bezoekers uit Manchester zal liggen, want de huidige achterstand van de ploeg van trainer Manuel Pellegrini op koploper Chelsea bedraagt liefst vijf punten. Bij een Londense zege lijkt er zodoende al een vroegtijdig einde te komen aan de titelstrijd in de Premier League. Chelsea staat namelijk als een huis en geeft verdedigend bijna niets weg. Acht punten gaan de Londenaren in het restant van de competitie niet meer laten liggen.

Cuadrado naar Chelsea

Chelsea lijkt zich vlak voor het verstrijken van de transferdeadline overigens nog te gaan versterken. Juan Cuadrado lijkt voor een bedrag van 35 miljoen euro over te komen van Fiorentina, zo meldt Sky Sport Italia. De Colombiaanse vleugelspeler maakte afgelopen zomer furore op het WK in Brazilië en moet bij Chelsea de concurrentiestrijd aangaan met onder meer Willian. Cuadrado stond al langer op de radar van Chelsea.