Arsenal – Southampton. Opnieuw een echte topwedstrijd voor de gebroeders Koeman. Na de 0-3 oor wassing tegen Manchester City van afgelopen weekend wil Southampton vanavond weer laten zien waarom ze er zo goed voor staan in de Premier League. In Londen treft de ploeg in Arsenal een wisselvallig presterend elftal met veel individuele kwaliteit. Eerder troffen de twee elkaar in de League Cup. Toen wist Southampton met 2-1 te winnen.

Zware kerst voor Koeman

Southampton staat na dertien wedstrijden op een knappe derde plek, iets wat vooraf niemand had verwacht. Met de verkoop van onder anderen Lallana, Lovren en Lambert aan Liverpool werd er op het begin van het seizoen niet al te hoog ingezet op Southampton. Toch wist de nieuwe trainer Koeman met een aantal slimme aankopen weer een goed team neer te zetten. Toch moeten de prestaties van Koeman en de zijne enigszins getemperd worden. In de eerste dertien wedstrijden trof het van de grote ploegen namelijk alleen Liverpool, Tottenham en afgelopen weekend dus Manchester City. Alle drie die wedstrijden werden verloren. De decembermaand zal dus een hele belangrijke worden. In de komende acht wedstrijden treft Southampton twee keer Arsenal, twee keer Manchester United en moeten ze het ook opnemen tegen Chelsea en Everton.

Weer geen kampioenschap voor Wenger

Arsenal heeft een iets makkelijkere feestmaand voor de boeg maar worstelt vooral met zichzelf. Met de miljoenen aankopen van de afgelopen jaren werd er eindelijk verwacht dat Arsenal weer eens mee zou gaan doen om de prijzen. Hoewel de ploeg van Arsene Wenger vrij gemakkelijk overwinterde in de Champions League, kan het het landskampioenschap al weer vergeten. Na dertien wedstrijden bedraagt de achterstand op koploper Chelsea al dertien punten. Aangezien The Gunners dus ook al uitgeschakeld zijn in de League Cup, is het prolongeren van de FA Cup de laatste mogelijkheid op een Engelse prijs dit jaar.

Strijd der Strikers

Een van de eerdergenoemde miljoenenaankopen van Arsenal is de van Barcelona overgekomen Alexis Sanchez. Hij is zijn geld (veertig miljoen pond) in ieder geval dubbel en dwars waard tot nu toe. De Chileen kwam in twaalf wedstrijden al tot acht goals en twee assists. Toch kan het altijd een beetje beter. Toegegeven, de statistiek van Graziano Pellè zijn iets minder (zes goals en drie assists uit dertien wedstrijden) maar met zijn tien miljoen pond kostende transfer was Pellè een koopje vergeleken bij Sanchez.