Arsenal – Liverpool. Het interlandvoetbal zit er weer op voor de komende tijd en dat betekent dat de competities weer van start kunnen. Zo ook de Premier League, en de hoogste competitie van Engeland trapt af met een prachtig affiche. Vanmiddag speelt Arsenal in het eigen Emirates stadion tegen directe concurrent Liverpool. Arsenal staat op een knappe derde plek en als het dat volhoudt, speelt Arsenal volgend jaar in ieder geval weer in de Champions League. Maar er zijn kapers op de kust, waaronder dus Liverpool. De ploeg van Brendan Rodgers is op jacht naar de top 4 maar heeft daar vandaag wel een goed resultaat bij nodig.

Arsenal – Liverpool: Strijd om Champions League voetbal

Het verschil tussen Liverpool en de nummer vier (Manchester United) is namelijk vijf punten. Een achterstand die met nog acht wedstrijden op het programma niet onoverbrugbaar is, maar mocht Liverpool vandaag verliezen in Londen wordt het een lastig verhaal. Het is dus een wedstrijd op het scherpst van de snede tussen twee ploegen die allebei niet mogen verliezen in de strijd om Champions League voetbal.

Cazorla, spil van Arsenal

Arsenal is momenteel de ploeg in vorm in Engeland. De mannen van Arsène Wenger laten week in week uit verzorgd voetbal zien en boeken daar eindelijk ook weer resultaten mee. De start van het seizoen was dramatisch maar met een reeks van maar liefst negen overwinningen op rij doet Arsenal weer volop mee in de top van Engeland. De man van het moment bij de Londenaren is zonder twijfel Cazorla. De Spaanse spelmaker speelt wekelijks goed en is ook vaak beslissend op belangrijke momenten. Naast het geven van prachtige assists, wat hij altijd al deed, weet de kleine Spanjaard dit jaar ook het net wat vaker dan normaal te vinden, Cazorla scoorde al zeven keer.

Vragen rondom Sterling

Ook Liverpool had een flinke winstreak nodig om zich weer bovenin het linkerrijtje te nestelen. Die streak werd echter verbroken door Manchester United, de directe concurrent om plek vier. Bij Liverpool zijn momenteel alle ogen gericht op Raheem Sterling. De talentvolle buitenspeler werd opgeleid in Liverpool en maakte daarna al een aantal jaar furore. De dribbelaar twijfelt echter of hij nog door wil bij Liverpool en sloeg naar verluidt een aanbod van 140.000 pond per week af.

De Premier League wedstrijd Arsenal – Liverpool begint vanmiddag om 13:45 uur.