Swansea – Liverpool. Het Europese seizoen voor Liverpool zit er inmiddels op en dus kan de ploeg van coach Brendan Rodgers zich volledig richten op de Premier League. The Reds gaan vanavond bezoek bij het Welshe Swansea City en willen in de race blijven om een CL-ticket.

Liverpool zag concurrenten Manchester United en Arsenal dit weekend uitstekende zaken doen en dus moet er vanavond gewoon gewonnen worden van Swansea. Momenteel bezet de ploeg een keurige vijfde plaats, waarmee plaatsing voor de Europa League in ieder geval binnen handbereik is. Liverpool wil echter de Champions League in, al is alleen maar om de financiële beloningen die in dat geval klaarstaan.
Ook is het voor Liverpool nog altijd mogelijk om het seizoen met een tastbare prijs af te sluiten.

Halve finale FA Cup nog mogelijk

Het team zit nog in de kwartfinale van de FA Cup, al bewees het zichzelf vorige week een slechte dienst door het thuisduel met eerstedivisionist Blackburn Rovers met 0-0 gelijk te spelen. Liverpool moet daardoor binnenkort op return om zich alsnog te plaatsen voor de halve finales.

Maar eerst Swansea dus. Die ploeg is met de huidige tiende plaats bezig aan een degelijk seizoen, waarin het vrijuit kan spelen. De verkoop van Wilfried Bony aan Manchester City heeft er wel voor gezorgd dat de productiviteit van de Welshe club flink is afgenomen. Bafetimbi Gomis kan de Ivoriaan nog niet doen vergeten. In het restant van het seizoen hoeft Swansea zich echter geen zorgen meer te maken om de onderste regionen. De club staat daarvoor te ver boven de streep. Coach Gary Monk kan de rest van het seizoen gebruiken om zich voor te bereiden op de volgende.

Geen zorgen voor Swansea City

Tegen Liverpool kan Swansea dan ook vrijuit spelen, zoals het enkele weken geleden ook tegen Manchester United. Toen won de Welshe club met 2-1 van de formatie van trainer Louis van Gaal. Liverpool was eerder dit seizoen nog wel te sterk voor Swansea. Op Anfield eindigde het heenduel eind vorig jaar in een klinkende 4-1 zege voor de thuisploeg.

De wedstrijd Swansea – Liverpool begint vanavond om 21.00 uur.