Southampton – West Ham United. Ronald Koeman is langzamerhand een legende aan het worden in Southampton. Onder leiding van de Nederlander zijn The Saints hard op weg om zich te plaatsen voor de Champions League. Vanavond wacht West Ham United.

Het zat Southampton en Ronald Koeman afgelopen weekend niet tegen. Het bezoek aan Queens Park Rangers leek lange tijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar diep in blessuretijd zorgde Sadio Mane alsnog voor de bevrijdende 0-1. Doordat Manchester United later op de middag punten verspeelde bij West Ham United (1-1), steeg Southampton naar de derde plaats in de Premier League. Die positie betekent aan het einde van het seizoen rechtstreeks toegang naar het hoofdtoernooi van de Champions League. Een prestatie waar men in Southampton alleen maar van durft te dromen.

Koeman niet bezig met Barcelona

Koeman zou in dat geval ongetwijfeld een standbeeld krijgen bij het St. Mary’s Stadium. Over de toekomst van de Nederlander wordt sowieso al druk gespeculeerd, want regelmatig wordt zijn naam in verband gebracht met zijn oude liefde FC Barcelona. De coach maakte deze week echter bekend dat hij geen plannen heeft om zijn huidige club te verlaten. “Ik ben in het verleden al aan Barcelona gelinkt en dat zal in de toekomst ook nog wel gebeuren”, zei Koeman. “Ik heb daar een groot deel van mijn carrière gespeeld. Dan is het normaal dat die club een speciale plek bij me heeft en ik bij de club. Maar dat is geen reden Southampton te verlaten. Ik dien mijn contract hier uit.”

Southampton – West Ham United

Koeman en zijn manschappen wachten vanavond een ontmoeting met West Ham, dat afgelopen weekend dus met 1-1 gelijkspeelde tegen het Manchester United van Louis van Gaal. Dat resultaat zal als een nederlaag hebben gevoeld voor de ploeg van coach Sam Allardyce, want West Ham stond lange tijd op een 1-0 voorsprong. Daley Blind dompelde The Hammers met een volley echter alsnog in rouw. Voor de huidige achtste plaats hoeft West Ham zich echter niet te schamen. De ploeg doet nog volop mee voor plaatsing voor de Europa League en hoopt vanavond bij Southampton weer een goede stap in die richting te zetten.

Southampton – West Ham United begint vanavond om 20:45 uur.