Southampton – Liverpool. De laatste wedstrijd van dit Premier League weekend is zeker niet de minste. Last but not least: Southampton – Liverpool. De ploeg van Ronald Koeman en Erwin Koeman neemt het op tegen de grootste ploeg uit Liverpool, die beetje bij beetje dichterbij de top vier aan het komen is.

Geen gemakkelijke wedstrijd dus voor Southampton, dat de laatste weken toch wel in een vormcrisis lijkt te verkeren.

Eredivisie-spelers laten het afweten

Het is en blijft een sprookje. Southampton, de club die vier jaar geleden nog aan de rand van een faillissement stond, staat nu op de vierde plek in Engeland. Een plek die zelfs recht geeft tot het spelen van de voorrondes in de Champions League. Maar de echte magie lijkt toch enigszins te zijn verdwenen.

De verdediging van Southampton wordt, en terecht, alom geprezen en de ploeg krijgt dan ook nog steeds nauwelijks doelpunten tegen. Maar het frisse spel waarmee Southampton op het begin van het seizoen furore maakte, is nog maar zelden op het veld te bekennen.

Graziano Pellè weet het net niet meer te vinden, de verdedigers lijken de trucjes van Elia al aardig snel door te hebben en publiekslieveling Dusan Tadic brengt de meeste minuten van de wedstrijd door op de bank. Tegen QPR werd er nog in de allerlaatste minuut met 1-0 gewonnen maar tegen West Ham United bleef zo’n meezitter uit, de wedstrijd eindigde in 0-0.

Comeback van Liverpool en Sturridge

Bij Liverpool lijkt er sprake van een omgekeerde wereld. Aan het begin van het seizoen had iedereen het alleen maar over het afscheid van Luis Suarez en de blessure van Sturridge, de twee spelers die er vorig jaar voor zorgden dat Liverpool tot het einde meedeed om de titel.

De media was meedogenloos voor de ploeg van Rodgers. Het spel was slecht, er werden geen resultaten geboekt en ook het transferbeleid was niet om over naar huis te schrijven. Maar in meer recentere tijden lijkt Rodgers zijn team eindelijk op de rails te hebben. Liverpool verloor van de laatste dertien Premier League wedstrijden slechts eenmaal en staat daardoor nog maar vier punten achter op de tegenstander van vandaag, Southampton.

Nog meer goed nieuws voor mensen die Liverpool een warm hart toedragen: Daniel Sturridge lijkt eindelijk weer fit genoeg om minuten te kunnen maken voor de ploeg.

De wedstrijd Southampton – Liverpool begint vanmiddag om 17.15 uur.