Volgens Engelse media bereidt Manchester United een verkoop voor van zijn aanvaller Robin van Persie. Bronnen melden dat de clubleiding ontevreden is over de vorm en fitheid van de international van Oranje.

De krant London Evening Standard zet op een rij wat de directie van “The Red Devils” momenteel bekokstoven. De 31-jarige Van Persie, die voor zowel Arsenal als voor Man United topscorer werd van Engeland, heeft een contract tot medio 2016. De club zou hem aan het einde van het lopende seizoen willen verkopen.

Twee vliegen in één klap voor Manchester United

Daarmee slaat Manchester United twee vliegen in één klap. Ten eerste wandelt Van Persie in dat geval niet het jaar daarop transfervrij door de deur. Ten tweede hoeft dan geen zogeheten loyaliteitsbonus te worden uitgekeerd aan de voormalige Feyenoorder. Contractueel is afgesproken, dat van Persie een bonus krijgt toegekend, als hij zijn vierjarige contract uitdient. De hoogte van de bonus is 10 miljoen Engelse Pond.

Ook weet de krant al welke spitsen op het verlanglijstje staan om het eventuele vertrek van Van Persie op te vangen. Het betreft Edinson Cavani, die wellicht wel trek heeft in een vertrek bij Paris Saint-Germain, waarin hij verpietert in de schaduw van Zlatan Ibrahimovic. Ook Thomas Müller mag zich verheugen in de belangstelling van Man United. Trainer Louis van Gaal kent hem nog van zijn tijd bij Bayern Munchen.

Robin van Persie leverde onmisbare bijdrage

Drie jaar geleden zette de toenmalige trainer Alex Ferguson alle middelen in om Van Persie weg te lokken bij Arsenal. Hij vond een transfersom van 24 miljoen Pond en zo`n tien miljoen Pond salaris per jaar verantwoord. In zijn eerste seizoen bij de club leverde Van Persie een onmisbare bijdrage aan het behalen van de landstitel.

Vorig seizoen, onder leiding van David Moyes, ging alles mis bij de club. Manchester United eindigde op de beschamende zevende plaats en Van Persie was om de haverklap geblesseerd, maakte een ongelukkige indruk en was simpelweg niet productief genoeg.

In het seizoen 2012-2013 maakte Van Persie eens per 78 minuten een goal in de Premier League. Het jaar daarop daalde zijn gemiddelde naar eens per 99 minuten en in het huidige seizoen is hij van weinig waarde voor de club met één goal per 141 minuten (twee in totaal). Zijn conversieratio (aantal goals ten opzichte van aantal schoten) is slechts 13,6%, terwijl hij de vorige twee seizoenen een ratio had van boven de twintig procent.