Premier League. Een van de leukste competities is natuurlijk de Premier League. Zonder Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, maar met heel veel mooi voetbal en topspelers. Vooral in Manchester.

Veel topspelers in de Premier League, maar dat komt natuurlijk ook doordat de beste clubs elk jaar een fortuin kunnen uitgeven. Manchester City is de trotse koploper met een straatlengte voorsprong op de rest, maar heeft daarvoor ook flink in de buidel moeten tasten. Spelers als Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus, Raheem Sterling en Fernandinho kwamen natuurlijk niet voor een schijntje.

José Mourinho boos om transfers

De trainer van Manchester United, José Mourinho, vindt dat uitgavepatroon belachelijk. “Manchester City koopt backs voor de prijzen van spitsen.” Daarmee doelt de Portugese trainer op de peperdure verdedigers Benjamin Mendy (57,5 miljoen euro), Kyle Walker (51 miljoen) en Danilo (30 miljoen) die afgelopen zomer naar Manchester City kwamen. Een opvallend statement, aangezien Mourinho als enige trainer meer dan 1 miljard pond spendeerde aan transfers in zijn trainerscarrière.

Bovendien gaf Mourinho zelf afgelopen zomer ook flink uit: 85 miljoen euro aan Romelu Lukaku, 45 miljoen aan Nemanja Matic en 35 miljoen aan Victor Lindelöf. “Maar dat is niet genoeg. De prijzen voor de grote clubs zijn anders dan voor kleinere clubs. De clubs met een grote historie worden op de transfermarkt gestraft”, aldus een gepikeerde Mourinho.

‘Manchester United denkt aan Paulo Dybala’

Wedden op voetbal bij bookmakers goksites GettyDoor de fantastische reeks van Manchester City in de Premier League (18 winst, 1 gelijk, 0 verlies) lijkt de landstitel voor Manchester United verder weg dan ooit. United staat 12 punten achter en heeft zelfs een wedstrijd meer gespeeld. Maar dat weerhoudt de club er natuurlijk niet van om te proberen zich in de winterstop te versterken. Bij de geruchten duikt de naam op van één van ’s werelds meest begeerde spelers: Paulo Dybala.

De middenvelder van Juventus is net 24 en brak in het seizoen 2015/16 door in Turijn. Sindsdien is hij een van de bepalende spelers van de Italiaanse landskampioen en van zijn Argentijnse nationale team. Twee grote Italiaanse media – Gazzetta dello Sport en Corriere dello Sport – linken hem hevig aan Manchester United. Misschien speelde Dybala daarom in totaal slechts een half uur in de laatste drie wedstrijden van Juventus. Er zal wel een flink prijskaartje aan Dybala hangen, want hij heeft nog een contract tot 2022 bij De Oude Dame.

Manchester City dicht bij Virgil van Dijk

Lichtjaren voorsprong in de Premier League of niet, Pep Guardiola wil zijn Manchester City ook blijven versterken. Hij zou zijn pijlen hebben gericht op de beste Nederlandse verdediger in binnen- en buitenland: Virgil van Dijk. De 26-jarige ‘VvD’ speelt nog steeds bij Southampton na zijn overstap van Celtic in 2015, ondanks het feit dat hij al ruim een jaar wordt gelinkt aan allerlei topclubs. Volgens The Telegraph zou Manchester City wel 60 miljoen euro moeten neerleggen voor Van Dijk. Weer een dure verdediger dus, en weer iets om over te zeuren voor José Mourinho.