Premier League. Het blijft een raar gezicht wanneer je naar het klassement van de Premier League kijkt: Leicester City is de naam die helemaal bovenaan staat. Afgelopen maandag werd de ploeg van Ranieri kampioen zonder zelf aan spelen toe te komen, doordat nummer twee Tottenham Hotspur punten liet liggen op bezoek bij Chelsea. Nu er bekend is wie kampioen is, kan de focus op andere zaken worden gelegd. Zo is de strijd om plek vier, de plek die recht geeft op het spelen van Champions League-voorrondes, nog enorm spannend.

Arsenal derde?

Arsenal lijkt met 67 derde te gaan worden, maar krijgt dit weekend nog de lastige uitwedstrijd tegen Manchester City. Indien die wedstrijd wordt verloren, komt City een wedstrijd voor het einde nog op een puntje van The Gunners. West Ham United en Manchester United zullen echter hopen op een fout van The Citizens. Zij zitten namelijk in het kielzog van de blauwen uit Manchester. United staat vier punten achter op de gewilde plek, maar heeft nog wel een wedstrijd in de hand. Bij puntverlies van City kunnen de mannen van Van Gaal dus over de aartsrivaal heen.

United gaat op bezoek bij het tegen degradatie strijdende Norwich City. Ook het verrassende West Ham United is niet kansloos voor de CL-plek. Ook zij hebben een wedstrijd minder gespeeld dan Manchester City, zij het dat West Ham vijf punten achterstaat. De Londenaren ontvangen in eigen huis Swansea City.

Manchester City – Arsenal

Alles zal dus af gaan hangen van de toppers van dit weekend: Manchester City – Arsenal. De wedstrijd wordt op zondag om 17:00 gespeeld en ondanks het thuisvoordeel van City, lijkt Arsenal toch een goede kans te maken om de voorsprong te verdedigen. Al weken op rij is de ploeg van Wenger niet te verslaan in de Premier League; het laatste verlies dateert al weer van 13 maart. Maar ook de feestwedstrijd van Leicester tegen Everton zal het aanzien waard zijn, aangezien het de eerste keer is dat de seizoenskaarthouders hun eigen kampioen aan het werk zullen gaan zien.