Liverpool – Everton. Liverpool ontvangt zaterdag om 13:45 uur Everton. Het is de zesde speelronde van de Engelse Premier League, waarin Liverpool slechts elfde staat met zes punten en Everton veertiende met vijf punten.

De fans van Everton krijgen tot nu toe niet precies waar ze hun dure tickets voor betalen, maar ze kunnen niet klagen dat ze saaie duels voorgeschoteld krijgen. In de eerste vijf matches van de Toffees vielen er 24 goals, oftewel gemiddeld 4,8 per wedstrijd. Daarmee overtreft Everton vooralsnog het gemiddelde dat Liverpool over het hele vorige seizoen realiseerde: 151 goals over 38 duels (gemiddeld 4).

Aankoop Eto’o nog geen schot in de roos

Het probleem bij Everton is dat minder dan de helft van die 24 goals door de nummer vijf van vorig seizoen is gemaakt: elf voor, dertien tegen. De aankoop van de Kameroense spits Samuel Eto’o is voorlopig geen schot in de roos. De 33-jarige Eto’o, die ook onderhandelde met Ajax, startte pas één keer in de basis en viel ook nog eenmaal in.

Romelu Lukaku start vermoedelijk in de punt van de aanval bij Everton. De Belgische international doet het naar behoren met twee goals en één assist na vijf optredens. De opvallendste man is echter tot nu toe de Schot Steven Naismith, die al driemaal scoorde en kennelijk zoveel dreiging veroorzaakt dat tegenstanders hem alleen nog met een tackle kunnen afremmen. Hij werd al zestien keer neergehaald, oftewel 3,2 keer per duel, en dat is de op twee na hoogte score van de competitie.

Vorig jaar werd Liverpool tweede en teerde het op zijn fantastische aanvalsduo bestaande uit Luis Suarez en Daniel Sturridge. Suarez is verkocht aan Barcelona en Sturridge heeft door fysieke problemen twee duels gemist. Aankoop Mario Balotelli rendeert vooralsnog niet, terwijl de dirigent op het middenveld Steven Gerrard met zijn 34 jaar op zijn laatste benen loopt.

Hoop op Raheem Sterling

De hoop van Liverpool fans is vooral gevestigd op de negentienjarige Raheem Sterling. De rappe aanvallende middenvelder verschijnt duikt aan alle kanten van het veld op en scheurt vijandelijke defensies uiteen met zijn dribbles. Hij maakte reeds drie goals.

Liverpool was in vier van de zes vorige thuiswedstrijden tegen Everton de winnaar. Twee keer werd het een gelijkspel. Het doelsaldo over die reeks is sterk in het voordeel van Liverpool: twaalf versus drie.