Het interlandweekend is achter de rug en de voetballiefhebber kan zich weer richten op clubvoetbal. In de Premier League staat dit weekend de absolute kraker tussen Arsenal en Manchester City op het programma. Een aantal spelers van The Citizens hoeven niet bepaald te rekenen op een warm welkom in het Emirates Stadium.

Samir Nasri, Gaël Clichy en Bacary Sagna. Drie spelers die een verleden hebben bij Arsenal, maar de verleiding om te kiezen voor het grote geld van City uiteindelijk niet konden weerstaan. En dat deed pijn bij de Londense fans, die tijdens onderlinge duels altijd een striemend fluitconcert over hebben voor het drietal. Dat zal zaterdag niet anders zijn. Toch moet de eerdere ontmoeting dit seizoen tussen Arsenal en City als een zoete wraak moeten hebben gevoeld voor de Londenaren. In de strijd om de Community Shield werd er namelijk een overtuigende 3-0 overwinning geboekt.

Arsenal – Manchester City: doelpuntenfestijn in Manchester

Beide clubs hebben zaterdag wat goed te maken. Arsenal kwam twee weken geleden namelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij promovendus Leicester City, terwijl The Citizens zich in eigen huis verslikten in Stoke City (0-1). De kans is groot dat er zaterdag doelpunten vallen in het Emirates Stadium, want zowel Arsenal als City heeft vooralsnog moeite om tegendoelpunten te voorkomen. Scoren doen beide ploegen wel vrijwel altijd. Als het net zo’n spektakel wordt als vorig seizoen in Manchester kunnen de supporters zich opmaken voor een waar voetbalfeest. Destijds won City thuis met maar liefst 6-3 van The Gunners.

Grote man aan de kant van The Citizens was destijds Yaya Touré, die zelf de laatste treffer voor zijn rekening nam. De Ivoriaanse sloper is nog altijd een van de spelbepalers bij de ploeg van trainer Manuel Pellegrini, die tegen Arsenal over een vrijwel fitte selectie kan beschikken. Arsenal-coach Arsène Wenger mist vooralsnog alleen Serge Gnabry. Het Duitse talent kampt sinds vorige maand met een knieblessure en is momenteel bezig aan zijn herstel. Het duel in het Emirates Stadium begint zaterdagmiddag om 13:45 uur. Later op de middag worden er ook nog andere Premier League-duels afgewerkt.