Manchester United – West Ham United. Louis van Gaal blijft maar onder druk staan. De Nederlandse oefenmeester kijkt niet meer uit op het Engelse kampioenschap met Manchester United en verloor afgelopen weekeinde van West Brom. Toch is hij nog wel in de race voor twee prijzen. United treedt thuis nog aan tegen Liverpool voor de Europa League en vandaag is West Ham de tegenstander. Die wedstrijd is voor de FA Cup.

Manchester United – West Ham United

In de kwartfinale dus tegen West Ham in eigen huis. Op papier geen verkeerde loting voor de formatie van Van Gaal. Alleen de druk is immens. Er werd al vaker gespeculeerd over een mogelijk vertrek van de trainer, maar als hij deze wedstrijd ook verliest, ziet het er niet goed uit voor Van Gaal.

Het kan dus snel gaan. Want we moeten niet vergeten dat er ondanks het verlies bij West Brom de maand februari niet slecht loopt. Zo werd er in de Premier League weer twee keer gewonnen en schakelde het Midtjylland uit in de Europa League, net zoals dat het deed met Shrewsbury Town in de FA Cup.

Op papier is het duel met West Ham een interessante. De laatste twee ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. De drie potten daarvoor gingen daarentegen wel met gemak naar Manchester United.

Van Gaal niet eens met rood

Middenvelder Juan Mata mist het FA Cup-duel vanwege zijn rode kaart tegen West Brom, en daar is Van Gaal het niet mee eens.

‘’Maar ik weet dat mijn mening niet telt’’, zegt hij. ‘’Twee gele kaarten binnen vijf minuten is wel erg veel voor één speler. Vooral als je ze aan Juan Mata geeft. Het is zijn eerste rode kaart in zijn carrière.’’

‘’Het duel tegen West Ham is een hele lastige. Het is nu zaak dat we zijn plek op goed weten te vullen’’, zo vertelt Van Gaal tegenover London 24.

Wedden op Manchester United – West Ham United

Ondanks de onregelmatige resultaten van Manchester is de ploeg wel favoriet tegen ‘The Hammers’. Neem bijvoorbeeld bookmaker 888sport. Zij hebben een quotering van 1.95 vastgesteld voor een winnend United. Mocht West Ham verrassen, dan krijg je 4.50 terug per ingezette euro. Een remise levert je dan 3.60 op.

Het duel begint vanmiddag om 17.00 uur Nederlandse tijd.