Zaterdag 28 oktober om 13:30 uur speelt Manchester United in de Premier League tegen Tottenham. De clubs hebben na negen van de 38 speelronden twintig punten en dat zijn er vijf minder dan koploper Manchester City. Kortom, een van deze of beide clubs kunnen het contact met de Citizens kwijtraken.

Afgelopen speelronde verloor Man U voor het eerst een competitiewedstrijd in dit seizoen. Het gebeurde op een onverwacht moment: tegen Huddersfield, een promovendus nota bene. Normaliter weet trainer Jose Mourinho wel raad met zulke tegenstanders. Hem zal je niet horen klagen dat ogenschijnlijk zwakkere opponenten de bus parkeren of negatief spelen, want dat zijn nou juist ook zijn eigen wapens.
Dit keer vonden de Portugees en zijn mannen ondanks een groot overwicht te weinig doorgangen door de teruggetrokken tegenstander.

Manchester United – Tottenham Hotspur

Wat dat betreft zal het tegen Tottenham heel anders gaan. Het is een opwindende groep spelers waarvan vele in de afgelopen jaren zijn ingestroomd in het Engelse nationale elftal. De speelstijl is riskant en vergt het nodige van de energie en benen van de spelers.

De basis is hoog pressen, oftewel ver over de middenlijn al jagen op de bal, wat defensieve risico’s met zich meebrengt. Maar die risico’s worden tot nu toe prima opgevangen: zes tegengoals is na de vier van beide clubs uit Manchester de kleinste schade van de Premier League.

Goals Lukaku en Kane

Romelu Lukaku Premier League weddenschappen GettyOok staan er twee dodelijke topschutters op het veld. Manchester United heeft Romelu Lukaku, de Belg die moeiteloos de stap van Everton naar een traditionele topclub maakt. Hij heeft er al zeven gemaakt.

Tottenham boogt voor het derde seizoen op rij op de niet in te dammen productie van Harry Kane. Vreemd genoeg lukt het hem nooit om te scoren in augustus, maar sinds september heeft hij er acht in het net gekregen.

Voorspellingen Premier League

De thuisploeg won drie van de laatste zes onderlinge duels en verloor er twee. Op Old Trafford won Man United viermaal tegenover twee nederlagen (totale doelsaldo 11-5). Daarnaast heeft United al 21 speelronden op rij in de competitie (dus inclusief vorig seizoen) thuis geen nederlaag geleden. Zulke fraaie reeksen vormen vaak de opmaat voor grote successen.

Wedden op voetbal? Manchester United staat bij bookmaker Mr Green op 2.20, gelijkspel op 3.20 en Tottenham op 3.35. Mourinho tracht topduels altijd ‘dood’ te maken en slaagt daar ook vaak in, daarom tippen we dat er minder dan drie goals vallen op 1.76.