Manchester United – Arsenal. Dat Chelsea onlangs kampioen werd in de Premier League betekent alles behalve dat er nu geen heerlijke wedstrijden worden gespeeld en dat wordt vandaag nog maar eens onderstreept door de wedstrijd tussen Manchester United en Arsenal. De twee voetbalgiganten uit Engeland nemen het vandaag tegen elkaar op in een rechtstreekse strijd om een top 3 plek in de competitie. Samen met Manchester City verdelen de drie twee rechtstreekse plaatsingsplekken voor Champions League. De nummer 4 van Engeland zal eerst een voorronde van het kampioenenbal moeten afwerken. De ploeg van Wenger gaat vandaag op bezoek op Old Trafford.

De strijd om plek 2 en 3

De situatie is als volgt: Manchester City bekleedt momenteel de tweede plek in de Premier League met 73 punten. Arsenal volgt, met 70 punten en een wedstrijd minder. Nog eens twee punten daaronder staat Manchester United met de voetnoot dus een wedstrijd meer gespeeld te hebben dan Arsenal. Arsenal en City lijken dus de beste papieren te hebben voor plek 2 en 3 maar de ploeg van Louis van Gaal kan nog eens even flink druk zetten op de Londenaren en hun aartsrivaal. Een overwinning vandaag zou namelijk betekenen dat het over Arsenal heen gaat. Bovendien staat City ook nog een lastige wedstrijd te wachten eerder vandaag. Zij moeten op bezoek bij Swansea City.

Manchester United – Arsenal: Ruzie Van Persie en Van Gaal?

Maar de wedstrijd tussen United en Arsenal dus. Arsenal zou er goed aan doen om te zorgen dat het in ieder geval niet verliest maar de vraag is of de aanvallend ingestelde ploeg van Arsène Wenger over die kwaliteiten beschikt om op een gelijkspelletje te spelen. United en haar trainer beschikken wel degelijk over die kwaliteiten maar hebben daar vandaag niet genoeg aan. De ploeg die volgend jaar wellicht met drie Nederlanders aan het seizoen gaat beginnen moet vandaag winnen tegen het in vorm stekende Arsenal, dat de laatste weken alleen een keer van Swansea verloor. De grote vraag voor veel Nederlandse voetballiefhebbers is of Van Gaal daar Robin van Persie bij nodig heeft. De aanvoerder van het Nederlands elftal verklaarde bij de vorige wedstrijd ook al fit te zijn en was dan ook niet blij met Van Gaal’s keuze om hem niet in de wedstrijdselectie op te nemen. Bij Arsenal kan Wenger over een vrijwel fitte selectie beschikken en die zal hij ook nodig hebben. De Londenaren spelen de komende twee weken drie wedstrijden, waaronder de FA Cup finale tegen Aston Villa.

De wedstrijd Manchester United – Arsenal begint vanmiddag om 17:00 uur.