Manchester City – Liverpool. Een bewogen interlandweek is achter de rug. Veel wedstrijden werden overschaduwt door de aanslagen in Parijs van vorige week. De Europese clubcompetities gaan nu dus weer verder, misschien wel de beste manier om de zinnen weer te verzetten. Zo ook in Engeland. De nationale selectie won deze week nog van Frankrijk. Nu staat Manchester CityLiverpool alweer op het programma in de Premier League. Een mooi affiche.

Manchester City – Liverpool

Liverpool heeft sinds weken een nieuwe trainer. Onder de Duitser Jürgen Klopp gaat het al iets beter dan dat het onder de ontslagen Brendan Rodgers ging. Klopp, die bij Borussia Dortmund grote successen beleefde, lijkt The Reds steeds beter op de rails te krijgen. Op het moment staat het tiende, maar dat was in het begin nog lager. Die tiende plek is niet ‘des Liverpools’, maar wel een mooie uitdaging voor Klopp.

Of er na vandaag al veel verandering in die stand gaat komen is nog maar de vraag. Liverpool speelt uit tegen Manchester City, dat nu koploper in de Premier League is. De club met de steenrijke eigenaar loopt als een tierelier en lijkt nu de grootste kanshebber op weer een kampioenschap. Vorig seizoen was er nog veel kritiek op trainer Manuel Pellegrini, maar de Chileen wuift dat nu weg door middel van goede resultaten.

Manchester City: De Bruyne en Sterling trekken de kar

En dat mag ook wel met zo’n selectie. Onder andere Kevin de Bruyne en Raheem Sterling kwamen over naar Manchester City en trekken nu wel degelijk de kar. Verder is de grote man Sergio Aguero. De Argentijnse topspits stond zes weken aan de kant vanwege een hamstringblessure, maar tegen Liverpool lijkt het erop dat hij weer wat speelminuten kan maken. Hij is dit seizoen vooralsnog goed voor zes goals.

Bij Liverpool is Coutinho de man in vorm. De Braziliaanse middenvelder is de dirigent binnen het team van Klopp, dat ontzettend graag wil stunten vandaag. En gezien de laatste vijf ontmoetingen is dat best mogelijk. Er is veel veranderd bij beide ploegen, maar Liverpool won net als City twee van de vijf laatste onderlinge ontmoetingen. Eén daarvan eindigde in een gelijkspel.

Manchester City – Liverpool: Manchester grote favoriet

Mocht er nu weer een remise het eindresultaat zijn dan is de quotering bij bookmaker 888sports 4.10. Manchester City is de grote favoriet volgens hen. Per ingezette euro krijg je 1.63 voor een driepunter voor City. Mocht Liverpool winnen, dan is 5.10 de quotering.