Om 17.00 uur staat er een prachtig affiche in de Engelse Premier League op het programma. Koploper Chelsea gaat namelijk op bezoek bij nummer vijf Manchester City. City verloor afgelopen woensdag in de Champions League in blessuretijd van Bayern München en ook tegenstander Chelsea liep in de Champions League averij op, de ploeg uit Londen speelde op het eigen Stamford Bridge met 1-1 gelijk tegen Schalke 04. Welke van deze twee ploegen speelt de nare smaak van het eerste groepsduel in de CL weg en pakt drie punten?

City startte goed, kwakkelt verder

Manchester City is de competitie zeer goed begonnen met twee gewonnen duels maar kwakkelt nu alweer twee wedstrijden op rij. De formatie van Pellegrini won van Newcastle United en Liverpool maar moest zich daarna in eigen huis tegen laagvlieger Stoke City met 0-1 gewonnen geven. Ook vorig weekend werd er niet gewonnen, City gaf bij Arsenal een 0-2 voorsprong weg en moest uiteindelijk de punten delen. Manchester City heeft het een tijd lang zonder Aguero moeten doen en dat is te merken, de ploeg is met de statische Dzeko voorin een stuk minder gevaarlijk en creëert hierdoor minder kansen. De hoop van de medische staf is dat Aguero komende zondag in de basis kan starten.

Manchester City – Chelsea: The Blues flitsend en verfrissend

Waar Mourinho normaal gesproken garant staat voor defensief resultaatvoetbal lijkt hij met gerichte aankopen een swingende ploeg van Chelsea te hebben gemaakt.
De Portugese oefenmeester gaf deze zomer veel geld uit en haalde zo Diego Costa, Fabregas, Filipe Luis, Drogba en Remy binnen. Met name Diego Costa lijkt direct z’n draai bij Chelsea gevonden te hebben, de Spanjaard scoorde al zeven doelpunten in de eerste vier duels en is daarmee verantwoordelijk voor bijna de helft van totale productie bij Chelsea (15 goals). Het duel tussen Manchester City en Chelsea wordt om 17.00 uur afgetrapt.