Pech voor de Britse tabloids en praatprogramma’s. Louis van Gaal wil geen tijd en energie verspillen aan bekvechten met andere trainers. Vooral niet met Jose Mourinho van Chelsea, terwijl media daar zo op hadden gehoopt.

 

Jose Mourinho: Shaw is te duur

Mourinho kreeg onlangs de vraag voorgelegd, waarom Chelsea de jonge verdediger Luke Shaw niet had gekocht. Shaw verkast naar Man United. De Portugees antwoordde dat Chelsea het aanbod van ManU niet kon overtreffen. Southampton, waar Ronald Koeman nu de trainer is, ontvangt 27 miljoen pond voor Shaw en de speler verdient circa 100.000 pond per week. “Zouden wij zulke bedragen betalen voor en aan tieners, dan is Chelsea in no time overleden”, zei Mourinho.

 

Louis van Gaal: Mo is een vriend

Van Gaal werd vervolgens geconfronteerd met deze uitspraken. Maar in plaats van te bulderen over Mourinho of te foeteren op de brutale poging van journalisten om hem op de kast te jagen, zei hij kalm dat hij het onderwerp onder vier ogen zou bespreken met de Portugees. Ze kennen elkaar immers goed. Mourinho was drie jaar de assistent van Van Gaal bij Barcelona. Vier jaar geleden troffen ze elkaar in de finale van de Champions League (zie foto boven dit artikel).

En het lijdend voorwerp van dit potje schaduwboksen? Shaw is volgens Van Gaal niet fit genoeg en is op een intensief trainingsprogramma gezet. Gisteren, tijdens een training in Washington tijdens de Amerikaanse toer van Manchester United, trainde hij apart van de spelersgroep.

Arturo Vidal

Dan is er nog de jacht op Arturo Vidal, middenvelder bij Juventus. De 27-jarige Chileen wil best verhuizen naar Manchester. Ook Juve is bereid mee te werken, maar onder twee voorwaarden. Ten eerste moet Vidal zelf expliciet aangeven bij de directie dat hij weg wil, ten tweede moet er 42,5 miljoen pond op tafel komen. Voor de speler zal 250.000 pond per week aan salaris opzij moeten worden gelegd.

Lees ook deel 1, deel 2, deel 3deel 4 en deel 5.