Louis van Gaal is dinsdag officieel begonnen als trainer van Manchester United. Het wordt een dolle, turbulente rit, ongeacht de plek op de ranglijst die Man United in gaat nemen. Maar met welke selectie begint hij aan het seizoen?

Wie vertrekt bij Manchester United?

Eén van de favoriete tijdverdrijven van de Britse kranten is speculeren welke spelers moeten ophoepelen en wie juist welkom is in Manchester. Luke Shaw en Ander Herrera zijn reeds vastgelegd en volgens The Mirror heeft Van Gaal nog vier aanwinsten op het oog. Om ruimte te maken in de selectie en op de loonlijst, zullen Ashley Young, Wilfried Zaha, Marouane Fellaini, Bebe, Anderson, Tom Cleverley, Nani en Nick Powell moeten vertrekken. Patrice Evra gaat naar Juventus en Javier Hernandez (op het WK met Mexico uitgeschakeld door Oranje) staat open voor een andere club.

48 uur

The Daily Mirror meent dat ook Shinji Kagawa niet meer lang in het shirt van de Red Devils zal spelen. Als al deze geruchten en voorspellingen uitkomen, dan zal Man United in het nieuwe seizoen in niets meer lijken op de groep die vorig jaar onder leiding van David Moyes eindigde als zevende. En dat is misschien maar goed ook. De krant meldt dat Van Gaal ondanks zijn turbulente zomer, waarin hij Nederland op het WK naar de derde plaats loosde, zeer snel besluiten zal nemen. De krant voorziet dat binnen 48 uur transfernieuws naar buiten zal komen.

Los Angeles

“Ook de toekomst van Darren Fletcher, Ashley Young en Rafael is onzeker”, schrijft Daily Mail, “en waarschijnlijk zullen spelers die op de wip zitten niet mee reizen naar het trainingskamp in Los Angeles.”

Lees ook: Arjen Robben wint de Gouden Duik.