Liverpool – Manchester United. Het zijn geen hoogtijdagen voor ploegen uit de Premier League. De competitie, die over het algemeen wordt gezien als de sterkste competitie ter wereld, was enkele jaren terug nog hofleverancier voor kwart-en halve finales in Europese toernooien. Dit jaar is er in Europa geen enkele (!) Engelse ploeg meer terug te vinden in zowel de Champions League als de Europa League. Toch vinden wij niks lekkerder dan een goede pot Engels voetbal. Neem nou de middagwedstrijd van vandaag, Liverpool tegen Manchester United. Een wedstrijd tussen twee ploegen in vorm in de strijd om de Champions League plekken.

Plek twee binnen handbereik voor Liverpool – Manchester United

Veel analytici zijn er nog steeds niet echt over uit. Doet Louis van Gaal het nou slecht bij Manchester United of is het knap wat de Nederlandse coach weet te presteren na de wanprestatie van vorig seizoen? Feit is in ieder geval dat United volop zicht heeft op een plekje in de Champions League, iets wat vorig jaar ondenkbaar was. Bijna het hele seizoen leek het er op dat Manchester City en Chelsea met z’n tweeën zouden gaan strijden om de titel maar na de recente vormdip van City lijkt Chelsea er met de hoofdprijs van door te gaan. Dit betekent echter wel dat er voor de overige topploegen weer een plekje extra te veroveren is: United en Liverpool staan namelijk binnen een puntenmarge van slechts twee en vier punten van City. United speelt misschien dan nog geen geweldig voetbal maar van de laatste 19 wedstrijden verloor het er slechts twee.

Knappe comeback Liverpool

Vooral voor Liverpool leek de tweede plek een aantal weken terug onhaalbaar. Door een hele sterke reeks van dertien wedstrijd ongeslagen te blijven, is de ploeg van Rodgers weer helemaal terug. Liverpool blijkt dit jaar een hecht collectief te zijn en toch niet volledig afhankelijk van de doelpunten van Daniel Sturridge en Luis Suarez, het tandem dat Liverpool vorig jaar nog bijna naar de titel hielp. Ook Liverpool kan zich overigens volledig op de competitie richten. Nadat zij eerder al uit de Champions League vlogen door niet van Basel te winnen, gingen de Engelsen onlangs onderuit in de Europa League tegen het beduidend mindere Besiktas.

De Premier League wedstrijd Liverpool – Manchester United begint vanmiddag om 14:30 uur.