Liverpool – Leicester City. Vanmiddag om 16:00 uur speelt Liverpool op Anfield tegen Leicester, de koploper van de Engelse Premier League. Duurt het sprookje van de vermeende dreumes voort, of geeft Jurgen Klopp de fans dit keer een terechte reden om te juichen?

Liverpool – Leicester City

Wat dat laatste betreft: de Duitse trainer van Liverpool greep twee weken geleden zijn spelers bij de hand na de 2-2 tegen West Bromwich Albion. Bij Borussia Dortmund was het zijn gewoonte om de fans uitbundig te bedanken voor hun support. Maar spelers en fans waren een tikje verbouwereerd, dat hij nou net dit moment aangreep, om die traditie in Liverpool te introduceren. Thuis één puntje halen tegen West-Brom, dat was toch geen reden voor feest?

En afgelopen weekend haalde Klopp het natuurlijk ook niet in zijn kop, om het ritueel te herhalen. The Reds verloren uit liefst met 3-0 van Watford. De euforie van vlak na de komst van Klopp is nu wel verdwenen. Hij boekte aanvankelijk schitterende resultaten, maar heeft inmiddels viermaal op rij (inclusief 0-0 tegen Sion in de Europa League) niet gewonnen.

Leicester bezig met prachtige inhaalrace

Bij Leicester is het daarentegen al het hele jaar feest. De club stond vorig jaar rond deze tijd in de Engelse degradatiezone. Maar vanaf 2015 zette Leicester (spreek uit: Lester) een prachtige inhaalrace in, en die reeks is in het nieuwe seizoen doodleuk voortgezet.

Trainer Claudio Ranieri (ex-Chelsea) had aanvankelijk zeer bescheiden doelen opgesteld. Ook nu nog hamert de Italiaan er op, dat Leicester eerst maar eens veertig punten moet halen, want dan is degradatie zo goed als afgewend. Nu staat de club op 38 punten, twee meer dan Arsenal, zes meer dan kampioen Manchester City, veertien meer dan nummer negen Liverpool. Ongelooflijk, maar toch echt waar.

“We zijn nog niet klaar om te vechten als kampioenen”, maakt Ranieri zijn mannen klein tegenover Sky Sports. “Maar goed, voetbal is geweldig omdat dit kan. Het beste team wint niet altijd. Het is niet zoals bij tennis.”

Het spel van Leicester is aantrekkelijk, juist doordat het zo slordig is. Geen wiskundig verantwoorde driehoekjes of tiki-taka alsof een tapijt wordt geweven. Nee, lange ballen, enorm veel rennen en alle ballen op wonderspits Jamie Vardy, dat is het recept. Al is de echte ster Riyad Mahrez, de Algerijn met al vijftien goals en zeven assists achter zijn naam. Al twee keer meer goals dan in zijn twee vorige seizoenen bij elkaar.

Wedden op Liverpool – Leicester

Liverpool mist verdedigers Dejan Lovren en Martin Skrtel en voorin ontbreken James Milner en Daniel Sturridge. Bij de gasten is Danny Drinkwater de belangrijkste absentie. Bookies als 888sport zien Liverpool als favoriet, want winst van de Reds noteert 1.94, gelijkspel 3,75 en winst van Leicester 3,80.

We tippen dat er minstens drie goals vallen, passend bij de onstuimige speelwijze van Leicester en Klopps riskante speelwijze met hoog opgestelde linies. De over 2,5 goals noteert 1,64.