Liverpool – Chelsea. Liverpool krijgt na de deceptie in de Champions League tegen Real Madrid (1-0 verlies) van afgelopen dinsdag in de eigen competitie wederom een loodzware tegenstander tegenover zich. Liverpool krijgt op het eigen Anfield Road bezoek van Chelsea.

Liverpool wist na de 0-3 oor wassing op eigen veld de schade in de return in Madrid te beperken. Met een B opstelling zonder Sterling, Coutinho, Gerrard en Mario Balotelli wisten The Reds ‘slechts’ met 1-0 te verliezen. Weet Liverpool in eigen huis ook tegenstand te bieden tegen de voetbalmachine die The Special One in Londen heeft gecreëerd?

Liverpool in neerwaartse spiraal

Liverpool lijkt dit seizoen zonder Luis Suarez geen schim meer van het team dat het vorig jaar was. Liverpool wist vorig seizoen onder leiding van een fenomenale Suarez zeer lang mee te doen in de titelstrijd. Een knotsgek duel tegen Crystal Palace, waarin een 0-3 voorsprong tien minuten voor tijd werd weggegeven, kostte de ploeg van Brendan Rogers uiteindelijk de titel.

Dit seizoen wist Liverpool maar mondjesmaat op gang te komen. Met veertien punten staan ze op een zevende plek en hebben inmiddels al een achterstand van twaalf punten op koploper en tegenstander van vandaag Chelsea opgelopen.

Chelsea terecht fier aan kop

In Londen kunnen ze bij de Blues niet anders dan tevreden zijn. José Mourinho heeft een selectie om je vingers bij af te likken en laat de ploeg ook nog eens fantastisch voetbal spelen. Waar Chelsea een aantal jaar geleden in de eerste periode onder Mourinho een defensieve ploeg was, is het voetbal dit seizoen een stuk leuker om naar te kijken.

Met het toevoegen van Cesc Fàbregas aan de selectie voetbalt Chelsea meer vooruit dan de afgelopen seizoenen. Diego Costa kan zo vaak in stelling worden gebracht waardoor de ploeg attractiever voetbal speelt en gemakkelijker scoort.

Gezien de onderlinge duels van vorig seizoen is Chelsea voor vandaag de grote favoriet. Chelsea won namelijk zowel het thuis als uitduel van Liverpool en lijkt gezien de huidige vorm dit seizoen weer op een overwinning aanspraak te maken.