Leicester – Manchester United. PSV heeft afgelopen woensdag laten zien dat Manchester United te verslaan is. In de Champions League werd het dan wel 0-0 op Old Trafford, United was allesbehalve overtuigend. De formatie van Van Gaal gaat vandaag in de Premier League op bezoek bij Leicester City. Een paar jaar geleden op voorhand geen bijzonder affiche, maar dat is nu wel anders.

Leicester – Manchester United

Het is namelijk het duel tussen de huidige nummer één en twee van de Engelse competitie. Manchester staat op plek twee met 27 punten en Leicester voert de lijst aan met 28 punten. Het spel van The Red Devils is nog allesbehalve oogstrelend, en toch lijkt het vooralsnog mee te doen om de titel. Van Gaal staat dan ook nog niet echt onder druk bij United, want hij is nog in race voor de Champions League en dus voor het kampioenschap.

Leicester brutaal bovenaan in de Premier League

Leicester leeft op dit moment in de wondere wereld van succes. De ploeg promoveerde uit de Championship vorig seizoen en kwam sinds een aantal jaren dus weer uit op het hoogste niveau. Trainer Ranieri lijkt daar niet eens genoegen mee te nemen staat dus brutaal bovenaan. Hij doet het dus boven verwachting en toch is hij niet de grote man bij Leicester.

Spits Jamie Vardy laat elke week van zich horen. Want niet alleen hij staat met zijn ploeg op de eerste plek, ook persoonlijk voert hij een lijst aan. En niet zomaar een, want met dertien goals is hij nu topscorer van de Premier League. Vorige week van Leicester met 0-3 bij Newcastle en evenaarde hij het record van Ruud van Nistelrooy: tien wedstrijden op rij scoren in de Premier League. Vlak na de wedstrijd probeerde hij te omschrijven wat hij voelde. ‘’Ik moet mezelf even knijpen, want dit is ongelofelijk. Ik heb geen doelen, maar wil gewoon doorgaan met waar ik mee bezig ben’’, zo verklaarde hij tegenover de BBC.

Wedden op Leicester – Manchester United

Mocht hij nu scoren, dan heeft bookmaker 888sport een quotering van 2.55 per ingezette euro staan. Gezien zijn prestaties de laatste weken geen gekke zet dus. Bij United is er geen speler die zoveel scoort als Vardy, maar mocht bijvoorbeeld Memphis scoren, dan krijg je daar 3.65 voor. Mochten Rooney of Martial doel treffen, dan is de quotering 2.95.

Bij winst voor Leicester krijg je 3.20 en mocht United met de drie punten terug naar Manchester meenemen dan is de quotering lager, namelijk 2.30. Een gelijkspel is goed voor 3.45.

Het duel Leicester – Manchester United begint zaterdag om 18.30 uur Nederlandse tijd.