Leicester – Liverpool. Het is een sprookje dat maar voort blijft duren. Leicester City @2.65 begon sterk aan het seizoen in de Premier League en blijft tegen alle verwachtingen in maar winnen en winnen. Nu, na 23 wedstrijden, staat de ploeg van Ranieri nog steeds aan kop in de hoogste competitie van Engeland. De tegenstander van vandaag is Liverpool @2.80, dat nog niet echt de draai heeft gevonden dit seizoen. Sinds Jurgen Klopp het over heeft genomen van Rodgers, spelen The Reds wel wat beter dan voorheen; het resultaat is echter nog niet wat het zijn moet.

Leicester – Liverpool

Het verhaal van Leicester City is inmiddels wel bekend bij de voetbalkenners. Aan de hand van aanvallers Mahrez en Vardy én een solide verdediging met ervaren krachten staan de promovendus van vorig jaar er wel heel royaal voor dit seizoen. Jamie Vardy vindt het net na zijn ongelofelijke reeks steeds minder, Mahrez is met zijn goals en assists nog altijd zeer aanwezig. Wanneer je vandaag op een doelpunt van Mahrez inzet krijg je maar liefst 3,60 keer je inzet terug.

Jamie Vardy Leicester - LiverpoolDat Mahrez een goal maakt, is zo gek nog niet. Zeker wanneer je kijkt naar het grote aantal tegendoelpunten dat Liverpool krijgt dit jaar: de ploeg van Klopp kreeg er al 32 tegen, slechts zeven ploegen in de Premier League deden het slechter. Toch heeft Klopp vertrouwen tegen de koploper. “Ik denk dat we nu al een aantal wedstrijden op een goed niveau hebben gespeeld. Zelfs wanneer we op veel posities wisselingen doorvoeren tonen we aan een stuk constanter te worden,” aldus een positieve Klopp. “De top vier is altijd ons doel geweest en dat blijft het ook. We moeten niet naar de andere ploegen kijken, onze eigen resultaten zijn het belangrijkst.”

Liverpool favoriet tegen Leicester City

De laatste zeven onderlinge ontmoetingen werden niet verloren door Liverpool. Niet dat de wedstrijd zo vaak gespeeld is de laatste jaren, buiten de wedstrijden van vorig seizoen en dit jaar was het toch al weer tien jaar geleden dat de vorige ontmoetingen plaatsvonden.

Programma Premier League – dinsdag 2 januari

20:45 uur: West Ham United – Aston Villa
20:45 uur: Leicester City – Liverpool
20:45 uur: Sunderland – Manchester City
20:45 uur: Arsenal – Southampton
20:45 uur: Norwich City – Tottenham Hotspur
21:00 uur: Crystal Palace – AFC Bournemouth
21:00 uur: Manchester United – Stoke City
21:00 uur: West Bromwich Albion – Swansea City