FA Cup 2015. Dat de FA Cup een toernooi vol verrassingen is, bleek wel in de vorige ronde. De eliminatie van enkele grote topclubs zorgde ervoor dat de geur van eremetaal langzaam de neusgaten van de kleinere teams binnendringt.

Chelsea, Manchester City, Tottenham Hotspur en Southampton verkeken zich in de vierde ronde van de FA Cup lelijk op hun opponenten. Respectievelijk Bradford City, Middlesbrough, Leicester City en Crystal Palace wisten tegen die clubs van weleer voor een stunt te zorgen, waardoor zij vanmiddag in actie mogen komen in de kwartfinales. Desondanks is de weg naar de eindstrijd op Wembley nog lang, want er zitten nog wel degelijk grote teams in het toernooi.

Arsenal – Middlesbrough FA Cup

In tegenstelling tot de grote clubs uit Manchester en Chelsea wist Arsenal zich enkele weken geleden wél te plaatsen voor de laatste zestien. De ploeg van coach Arsène Wenger had het op bezoek bij Brighton & Hove Albion zeker niet makkelijk, maar won mede dankzij een uitblinkende Tomas Rosicky wel met 2-3. In het Emirates Stadium komt vanmiddag Middlesbrough op bezoek. Die club versloeg in de vorige ronde nog City met 0-2, dus Arsenal is gewaarschuwd voor de Championship-opponent.

Liverpool en Manchester United

Ook Liverpool en Manchester United slaagden er maar ternauwernood in om de kwartfinales te bereiken. Beide teams hadden een replay nodig om zich te ontdoen van lagere divisieploegen. Liverpool kwam in eerste instantie op Anfield niet verder dan een doelpuntloze remise tegen Bolton Wanderers en ook in de return kende de ploeg van trainer Brendan Rodgers grote problemen. Ondanks een groot overwicht duurde het pas tot de slotfase totdat Raheem Sterling en Philippe Coutinho The Reds in veilige haven brachten (1-2).

Het United van Louis van Gaal en Daley Blind maakte zichzelf in eerste instantie nog belachelijk door uit bij het nietige Cambridge United met 0-0 gelijk te spelen, maar de return op Old Trafford leverde uiteindelijk alsnog het gewenste resultaat op. United zegevierde met 3-0 en maakt zich vanmiddag op voor een confrontatie bij Preston North End. Liverpool wacht een bezoek bij Crystal Palace, dat eerder dus te sterk was voor het Southampton van Ronald Koeman (2-3).

Volledig programma achtste finales FA Cup:

West Bromwich Albion – West Ham United
Blackburn Rovers – Stoke City
Derby County – Reading
Crystal Palace – Liverpool
Aston Villa – Leicester City
Bradford City – Sunderland
Arsenal – Middlesbrough
Preston North End – Manchester United