Chelsea – Southampton. De zondagmiddag van de Premier League trapt vandaag weer heerlijk af met een mooie wedstrijd. Chelsea neemt het in eigen huis op tegen het Southampton van Ronald Koeman. De nummer een van Engeland kan vandaag bij winst goede zaken doen in de strijd om het kampioenschap waarbij het vijf punten voor staat op Manchester City, dat een wedstrijd meer speelde dan de Londenaren. Southampton begon sterk aan het seizoen maar laat de laatste weken her en der wat punten liggen.

Fiasco in Champions League

Een beter moment om Chelsea te treffen, zal er niet zijn dit seizoen. Zowel fysiek als mentaal heeft het afgelopen woensdag een ware slijtagestrijd ondergaan. De ploeg van José Mourinho had in de Champions League aan een 0-0 gelijkspel genoeg om door te gaan tegen Paris Saint-Germain. Bij de Fransen kreeg Zlatan Ibrahimovic al in de eerste helft een rode kaart en na de 1-0 leek de buit binnen. David Luiz maakte echter vlak voor tijd de 1-1 en ook in de verlenging scoorden beide ploegen waardoor niet Chelsea maar PSG doorging.

Chelsea parkeert de bus

Bij Chelsea loopt het de laatste weken sowieso niet al te lekker. Waar het begin dit jaar nog indruk maakte met mooi voetbal en veel doelpunten, lijkt de ploeg weer in oude gewoontes te vervallen. Het spel is weinig attractief en de resultaten vaak minimaal. Zo werd er in de laatste vijf Premier League wedstrijden maar zes keer gescoord. Toch kan Mourinho niet klagen gezien de stand.

Southampton bezig aan vrije val

Op diezelfde stand staat Southampton zes plekken lager. De gebroeders Koeman worden nog steeds luid toegejuicht door de supporters maar de resultaten van The Saints zijn niet al te best de laatste tijd. Van de laatste vijf wedstrijden wist Southampton er maar twee te winnen waardoor het slechte zaken heeft gedaan in de strijd om plek vier, de plek die recht geeft op het spelen van Champions League voetbal. De ploeg staat momenteel vier punten achter op Manchester United, die de gewilde vierde plek bekleedt en een goed resultaat in Londen vandaag zou er voor zorgen dat ze in die strijd kunnen aanhaken.

Chelsea – Southampton begint vanmiddag om 14.30 uur.