Chelsea – Manchester City. Vanmiddag om 17:00 uur krijgt Chelsea op Stamford Bridge bezoek van Manchester City. Het duel vindt plaats in de vijfde ronde van de befaamde FA Cup. Ze waren vorig seizoen de nummers een en twee van de Premier League, maar momenteel gaat het niet zoals gepland.

Chelsea – Manchester City

In deze fase van het roemruchte Engelse bekertoernooi maken nog zestien clubs aansprak op de titel. In de Eredivisie gebeurt het nooit vanwege de KNVB Cup, maar dankzij de FA Cup wordt de reguliere competitie een weekendje platgelegd. Van de acht duels trekt deze veruit de meeste aandacht.

Chelsea uit degradatiezone

Het Londense Chelsea heeft aan de hand van interim-trainer Guus Hiddink de degradatiezone verlaten. Niemand hield het serieus voor mogelijk dat de Engelse kampioen in die regionen zou blijven steken en inmiddels heeft de ploeg weer zicht op plekken die recht geven op deelname aan de Europa League.

Maar terwijl Chelsea in de eerste maanden van 2015 – 2016 op spectaculaire wijze faalde, is het bij Manchester City toch ook niet hosanna. Uit 26 duels werden 47 punten gehaald, zes minder dan koploper Leicester, dat toch over veel minder middelen en breedte beschikt dan de Citizens. City toont aan dat het tegelijk reuze fijn maar ook een risico is, als je spits zo boven de rest uitsteekt. Is Sergio Aguero fit, dan garandeert hij goals (veertien uit achttien basisplaatsen en een invalbeurt). Maar “Kun” miste al 700 competitieminuten door blessures. En geen andere Citizen heeft vaker dan vijfmaal gescoord.

Komende dinsdag moet Man City alweer optreden in de Champions League, uit tegen Dynamo Kiev. Dat is een vermoeiende, verre trip, terwijl een week later alweer de finale van de League Cup wacht. Trainer Manuel Pellegrini geeft tegenover Reuters toe: “We kunnen voor het eerst de kwartfinale van de Champions League bereiken. We moeten prioriteiten stellen. Hoe schitterend de FA Cup ook is, en hoeveel respect we ervoor hebben, de prioriteit ligt toch anders”.

Wedden op Chelsea – Manchester City

Dat zijn positieve woorden voor Guus Hiddink, die bij zijn eerste periode als interimmer met Chelsea de FA Cup won. Terwijl City vermoedelijk mannen als Aguero en Vincent Kompany vrijaf geeft, kan Hiddink de FA Cup wel belangrijk maken. Bookies beseffen dat ook, en gekoppeld aan het thuisvoordeel is Chelsea de favoriet bij 888sport met 2,05. Gelijkspel noteert 3,55, winst van Manchester City 3,70. We tippen een zege met weinig goals voor Chelsea en daarom is de “under 2,5 goals’ interessant, de notering is 1,85.