Chelsea – Liverpool. Voor wie dit seizoen de Premier League enigszins in de gaten heeft gehouden was het geen verrassing meer dat Chelsea zich vorige week eindelijk kampioen van Engeland mocht kronen dit jaar. De strijd om de titel was namelijk al lang gestreden. Een veel spannendere strijd is die om de Champions League plekken. Ieder jaar is het weer de vraag wie ‘the best of the rest’ zijn en het jaar erop het kampioenenbal in mogen. Manchester City en Arsenal lijken samen plek twee en drie te gaan opvullen maar plek vier licht nog wagenwijd open voor ploegen als United en Liverpool. De laatstgenoemde neemt het vandaag op tegen de kampioen Chelsea.

Chelsea constant, Liverpool onberekenbaar

Voor Liverpool is het een bewogen seizoen. Waar de tegenstander van vandaag, Chelsea, vrijwel elke wedstrijd een constante factor was, speelde Liverpool af en toe verschrikkelijk slechte wedstrijden. Met name de start van het seizoen was dusdanig matig dat een topklassering als vorig jaar al snel uit het hoofd kon worden gezet. Met de blessure van Sturridge en transfer van Luis Suarez moest trainer Rodgers dit seizoen uit een ander vaatje tappen. Dat vaatje betrof vaak de creatievelingen Coutinho, Sterling en Lallana maar wanneer zij het laten afweten, is het vaak ondermaats bij de club van weleer.

Lallana vertrouwt op top 4 klassering

Een van die creatievelingen, Lallana, spreekt met eerbied over de kersverse kampioen maar waarschuwt Mourinho en de zijne. Tegen Express vertelt de middenvelder: “De stand liegt er niet om, Chelsea is het gehele seizoen al de beste ploeg en is terecht kampioen geworden. Dat moet je respecteren. Maar wij hebben er zin in om naar Stamford Bridge te gaan en hun feestje te verpesten.” Lallana refereert naar het feit dat Chelsea in een uitwedstrijd kampioen werd en dat het thuispubliek voor het eerste de nieuwe kampioen te zien krijgt. Ook spreekt de voormalig Southampton-speler over de kansen in de top vier. “We balen dat we de laatste drie wedstrijden maar vier punten hebben gepakt. Anders hadden we wellicht zelfs boven Manchester United gestaan. We hebben nog steeds de kans om vierde te worden en zijn enorm gefocust op de laatste drie wedstrijden.”

De wedstrijd Chelsea – Liverpool begint om 17:00 uur.