Chelsea – Liverpool. Een heerlijk affiche om de dinsdagavond door te komen: Chelsea – Liverpool. Beide Engelse grootmachten treffen elkaar voor de tweede keer in een week in de Capital One Cup. De eerste ontmoeting eindigde op Anfield Road in 1-1, en dus kan Chelsea het vanavond in eigen huis afmaken om zo door te gaan naar de finale.

Bekijk hier de live stream van de wedstrijd Chelsea – Liverpool.

Chelsea – Liverpool

En die kans is best groot. De ploeg van trainer José Mourinho verkeert al het hele seizoen in bloedvorm en staat ook eerste in de Engelse Premier League. Met spelers als Diego Costa, Eden Hazard, Cesc Fabregas en Thibaut Courtois als sluitpost zijn ‘The Blues’ niet te stoppen. Opmerkelijk is dat Chelsea, net als vele topploegen hard onderuit ging tegen een club uit de lagere divisie. Het ging drie dagen geleden namelijk met 2-4 onderuit tegen Bradford in de FA Cup. En dat op het eigen Stamford Bridge. Ondanks dat is het Chelsea dat volgens de bookmakers als de favoriet wordt gezien tegen Liverpool.

‘The Reds’ presteren daarentegen al het hele seizoen niet zoals je bij een club als Liverpool mag verwachten. Het staat achtste in de Premier League en de kritiek op trainer Brendan Rodgers is immens. Het is dan ook niet zeker of de Britse oefenmeester na dit seizoen aanblijft als verantwoordelijke voor het eerste team. Ondanks dat zijn de resultaten van de laatste vijf wedstrijden nog niet eens zo slecht. Liverpool speelde de laatste twee wedstrijden gelijk tegen Chelsea en Bolton Wanderes, maar daarvoor werd er drie keer knap gewonnen. Ook bij het altijd lastige Aston Villa werden er drie punten gepakt.

Chelsea – Liverpool op volle sterkte

Het gelijkspel tegen Chelsea kwam overigens niet als een verrassing. Op papier is de ploeg van Mourinho al het hele seizoen de sterkste. Maar het is bekervoetbal, en dus kan er van alles gebeuren. De verwachting is dat beide teams vanavond niet met een B-team zullen starten, maar gewoon de elf sterkste spelers zullen opstellen. Bij Liverpool zijn de ogen gericht op Steven Gerrard. De clublegende maakte twee weken geleden namelijk bekend na dit seizoen naar de Amerikaanse MLS te vertrekken en dus te stoppen bij Liverpool. Chelsea-trainer Mourinho grapte over het vertrek van de Engelsman op en zei te overwegen Gerrard op huurbasis naar de Londense club te halen.

Dat is in ieder geval uitgesloten. Wat wel vast staat is dat beide teams vanavond om 20.45 uur de aftap zullen verrichten. Het gaat om een plaats in de finale van de Capital One Cup.