Arsène Wenger, trainer van Arsenal, slaat lekker om zich heen. Dinsdagavond sprak hij zich uit over de vermeende schwalbes van Arjen Robben en vlak voor het weekend had hij een verbale uitbrander paraat voor zijn speler Nicklas Bendtner.

Arjen Robben duikt

Robben speelde met zijn club Bayern Munchen in de achtste finale van de Champions League tegen Arsenal. In beide wedstrijden kreeg Robben een penalty toegewezen. Wenger vindt dat Robben toneel speelde. “Robben is een geweldige voetballer, maar ook een hele goede duiker”, zei Wenger. “Hij gaat vaak voor zijn tegenstander lopen, vertraagt dan waardoor er licht contact is en hij zo een penalty of een vrije trap krijgt.”

Nicklas Bendtner zuipt

De 26-jarige spits Bendtner komt al een tijdje niet meer voor in de plannen van Wenger. Op dezelfde avond toen Robben de woede van Wenger opwekte met zijn vermeende geduik, was Bendtner aan het stappen in Kopenhagen. Volgens de krant BT scoorde de Deen vooral een hoop biertjes, werd hij stomdronken en misdroeg hij zich in het openbaar. Een taxichauffeur vertelt dat Bendtner zijn broek uittrok en vervolgens tegen de zijkant van de taxi wreef met zijn bips.

Arsene Wenger geeft boete

Wenger, die een reputatie als elegante Fransman probeert te cultiveren, is niet te spreken over de daden van Bendtner. “Niemand heeft hem permissie gegeven om op vakantie te gaan. Sowieso komt er een boete aan. Of hij nog bij Arsenal mag blijven? Laat ik het zo zeggen: zijn contract loopt over drie maanden af.”

Opvallend genoeg betekent het Engelse woord “bender” ook dronkenlap.