Arsenal – Tottenham. De Londense derby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur staat altijd garant voor spektakel. The Gunners en The Spurs ontlopen elkaar op voorhand niet veel op de ranglijst van de Premier League. Vanavond om 18:30 uur wordt er afgetrapt.

Arsenal is na vijf competitiewedstrijden nog ongeslagen, maar speelde wel al drie keer gelijk. Bovendien werd de ploeg van trainer Arsène Wenger doordeweeks vroegtijdig uitgeschakeld in de Carling Capital Cup. De Londenaren leden in eigen huis een verrassende 1-2 nederlaag tegen het Southampton van Ronald Koeman, Dusan Tadic en Graziano Pellè. Arsenal moest zodoende al vroegtijdig in het seizoen een streep zetten door een prijs. Tottenham Hotspur deed in eigen huis tegen Nottingham Forest wel wat het moest doen. De ploeg van trainer Gary Pochettino was met 3-1 te sterk.

Arsenal en Wenger hebben een spitsenprobleem

Arsenal moet het vanavond in het Emirates Stadium doen zonder enkele belangrijke spelers. Zo zijn Olivier Giroud, Yaya Sanogo, Serge Gnabry, Theo Walcott en Mathieu Debuchy afwezig vanwege blessureleed. Met name het ontbreken van eerstgenoemde twee spelers zet Wenger voor een groot probleem, want The Gunners hebben momenteel geen spits in huis die de positie van Giroud en Sanogo over kan namen. Lukas Podolski is van origine gewend om aan de linkerkant van de aanval te spelen, maar zal nu vanuit het centrum moeten opereren.

Tottenham kent weinig personele problemen. The Spurs kunnen alleen niet beschikken over Andros Townsend en Kyle Walker. De laatste keer dat Tottenham wist te winnen bij Arsenal is alweer even geleden. De ploeg trok op november 2010 voor het laatste aan het langste eind tegen de eeuwige aartsrivaal, toen er met 2-3 werd gewonnen. De laatste seizoenen is Arsenal in eigen huis echter oppermachtig. Nadat het in 2012 tweemaal 5-2 voor de ploeg van Wenger werd, zegevierde Arsenal vorig seizoen met 1-0. Ook in de FA Cup waren The Gunners in januari voor dit jaar het sterkste, toen er met 2-0 werd gewonnen. Arsenal heeft momenteel twee punten meer dan Tottenham en staat op de vierde plaats in de Premier League.