Arsenal – Manchester United. Alles behalve gerust kan Louis van Gaal vanavond met zijn Manchester United op bezoek bij Arsenal. De oefenmeester die afgelopen zomer nog een wereldprestatie leverde door met Nederland derde op het WK te worden, staat onder druk. Er moet gewonnen worden in Londen, want anders zakt de ploeg nog verder af op de ranglijst. Momenteel staat Manchester United op de zevende plek in de Premier League en kent de club de slechtste seizoenstart ooit. Arsenal staat één plek boven United, met een punt meer. Bij winst kunnen beide teams een sprong maken richting de top vier.

Arsenal moet het hebben van Sanchez en Welbeck

Bij Arsenal gaat het ook nog niet zo goed als vorig seizoen. De ploeg van Arsène Wenger, die al aan zijn negentiende (!) seizoen bezig is bij ‘The Gunners’, presteert wisselvallig. Wél heeft de club dit jaar flink geïnvesteerd. Spelers als Alexís Sanchez en Danny Welbeck voegden zich bij het team en doen het buitengewoon goed. Dit seizoen maakte het koppel bij elkaar al 22 goals. Daar zal Arsenal het ook vooral van moeten hebben, de verdediging van Manchester United is volgens veel analytici de achilleshiel van de ploeg.

Arsenal zit op het moment in een betere ‘flow’ dan Manchester United. Van de laatste vijf wedstrijden wonnen de Londenaren er vier, United maar twee. Van Gaal won met zijn team de laatste competitie wedstrijd maar nipt thuis van degradatiekandidaat Crystal Palace. Er is dus weinig zelfvertrouwen bij Manchester United, waar spelers en trainer al wekenlang bekritiseerd worden. De selectie is met aankopen als Falcao, Di Maria, Rojo en Shaw flink uitgebreid, maar de resultaten blijven vooralsnog uit. Uit bij Arsenal lijkt dus de uitgelezen mogelijkheid om zich terug te vechten in de top van de Premier League.

Manchester United heeft ook nog eens veel pech met blessures. Falcao, Rojo en ex-ajacied Daley Blind zijn niet fit en kunnen vanavond niet aan de aftrap verschijnen. En dat zal ook nog wel even duren. Rojo en Falcao waren al langer uit de roulatie, en Blind sinds vorige week ook. De middenvelder raakte tijdens de interland met Oranje tegen Letland flink geblesseerd aan zijn knie.

Blessure Daley Blind lijkt mee te vallen

Manchester United meldde afgelopen donderdag op twitter dat het wel eens een half jaar zou kunnen duren voordat hij weer terug kan keren op het veld. Deze tweet zorgde al gauw voor opschudding en werd ook snel verwijderd toen bleek dat Blind er helemaal niet 6 maanden eruit zou liggen. Blind moet 10 dagen rust nemen om daarna in een nieuwe scan meer duidelijkheid te krijgen. In tegenstelling tot ‘The Reds’ beschikt Arsenal over een bijna geheel fitte selectie.