Om 18:30 uur trappen Arsenal en Manchester City af in de Engelse Premier League. De thuisploeg glijdt af in de stand en staat vierde met zes punten achterstand op koploper Chelsea. Manchester City is de nummer drie met een deficit van drie punten en heeft twee duels minder gespeeld dan Chelsea.

Arsenal zonder Mesut Özil en Wilshere

Arsenal moet het zien te redden zonder de strateeg op het middenveld, de Duitse international Mesut Özil. Dat is nog niet alles, want ook Jack Wilshere, Theo Walcott en Abou Diaby moeten lijdzaam toekijken langs de lijn. Bij City is de medische schade minder groot, alleen aanvaller Sergio Aguera is absent. Spelmaker David Silva is weer opgenomen in de selectie.

Vorige week kreeg Arsenal een draai om de oren, die waarschijnlijk nog steeds een schrijnend gevoel afgeeft. Chelsea vernederde de stadgenoot met 6-0. Vervolgens verspeelde Arsenal midweeks een voorsprong tegen Swansea. Nota bene in de slotminuut en via een eigen goal. Auw.

Arsenal glipt weg

Voor de winterstop was Arsenal aan titelkandidaat, qua punten dan, want de club heeft nu al zo lang geen titels meer gewonnen, dat een ineenstorting door velen werd verwacht. Arsenal heeft in de vorige zes competitieduels slechts acht punten behaald. Dat is matig voor een topclub, maar ronduit beroerd is het doelsaldo van min drie. Man City daarentegen doet het prima met dertien uit zes en een doelsaldo van plus tien.

Manchester City heer en meester in Emirates Stadium

City won drie van de vorige zes partijen tegen Arsenal en verloor er twee. Opvallend genoeg is City heer en meester in het stadion van “the Gunners”. Van de vorige zes thuiswedstrijden won Arsenal er slechts eentje. In de afgelopen jaren werd er in die duels weinig gescoord: zes potjes, zes goals.