Arsenal – Leicester City. Het sprookje van Leicester City duurt maart voort. Het is al even wachten op een terugval van de promovendus, maar de verrassing in de Engelse Premier League staat nog steeds aan kop.

Leicester won zelfs uit bij Manchester City met 1-3. De verwachting was het dat het daar wel eens punten zou gaan verliezen, maar niets blijkt minder waar. Overtuigend werd City in eigen huis weggespeeld.

Arsenal – Leicester City

Nu moet de ploeg van Ranieri naar Londen. Daar speelt het uit bij Arsenal, dat op een gedeelde tweede plek staat met 48 punten. Leicester staat dus eerste met 53 punten. Op papier dus een kraker, waarbij beide ploegen een stap richting de titel kunnen doen.

Bij de uitploeg zijn het met name Jamie Vardy en Riyad Mahrez die de kar trekken. Ze zijn dit seizoen ontzettend goed op elkaar ingespeeld en scoren beiden met regelmaat. Zij zijn dus voor een groot deel verantwoordelijk voor de successen die Leicester nu heeft.

Wenger vol vertrouwen maar op zijn hoede

Arsène Wenger Arsenal - Leicester CityArsène Wenger, al jaren de oefenmeester van Arsenal, is op zijn hoede vandaag. ‘’Leicester heeft een erg goede ploeg. Maar wij doen daar niet voor onder. Wij kunnen zeker van ze winnen’’, zo laat hij weten op de clubsite van Arsenal.

Wenger vervolgt: ‘’Met de aanhang die wij hebben zijn wij in eigen huis de favoriet. We hebben met zijn allen een week de tijd om ons voor te bereiden op dit duel. Daarom denk ik er extra goed over na.’’

Claudio Ranieri zit boordevol zelfvertrouwen. En dat is niet zo gek, gezien de huidige positie van zijn ploeg.

‘’We weten wat we kunnen, maar moeten wel nuchter blijven’’, zegt de 64-jarige Romein. ‘’Vorige keer verloren we met 5-2 van Arsenal en daarom moeten we op onze hoede zijn. Ik geniet samen met mijn spelers in ieder geval van de resultaten die we behalen. Tegen Arsenal moet de focus er gewoon weer zijn.’’

Wedden op Arsenal – Leicester

Arsenal is in eigen huis de grote favoriet met een notering van 1.72. Een gelijkspel staat genoteerd op 4.10 en winst voor Leicester staat op 4.85. Denk jij dat er 4 of meer doelpunten worden gescoord dan staat daar een quotering van 2.95 voor.

Het duel Arsenal – Leicester City begint vanmiddag om 13.00 uur Nederlandse tijd.