Arsenal – Chelsea. Een heuse kraker in de Engelse Premier League: Arsenal – Chelsea. Beide teams zijn in bloedvorm en staan dan ook hoog in de hoogste Engelse competitie. Ze treffen elkaar in het Emirates Stadium. Het toneel voor wat belooft een mooi duel tussen de nummer één en twee van de ranglijst.

Chelsea oppermachtig in Premier League

Chelsea lijkt af te stormen op het Engelse kampioenschap. Het team van José Mourinho draait als een tierelier. Het staat nu tien punten voor op The Gunners, die vandaag dus op zeven punten verschil willen komen met de koploper. Maar Chelsea is oppermachtig. Met Diego Costa, Eden Hazard en Courtois op goal heeft het ontzettend veel individuele kwaliteit in huis. Trainer Mourinho lijkt de perfecte combinatie te hebben gevonden. Een team met spelers van topniveau. Hét recept voor weer een kampioenschap.

Maar ook Arsenal lijkt weer de boel op orde te hebben. Onder trainer Arsène Wenger zijn de Londenaren het best presterende team van 2015 en heeft het al vijf keer op rij gewonnen. Arsenal gaat dus ongetwijfeld met veel vertrouwen de confrontatie met de koploper tegemoet. The Gunners gaan waarschijnlijk volgend seizoen gewoon de Champions League in en hebben net als Chelsea individuele kwaliteit. Alexis Sanchez, Giroud en Mesut Özil trekken vooral de kar bij Arsenal. De laatstgenoemde was een tijd uit vorm, maar vindt tegenwoordig weer vaker het net en is hij goed voor enkele assists.

Arsenal – Chelsea Premier League

Het is dus een duel om naar uit te kijken, maar of het veel verandering brengt in de spanning binnen de Premier League is maar de vraag. Mocht de ploeg van Wenger de drie punten in eigen huis houden, dan is het verschil alsnog hartstikke groot. Zeven punten zullen moeilijk te overbruggen zijn, en gaat Chelsea hoogstwaarschijnlijk met de eer strijken.

En dat zou meer dan terecht zijn. De Blues zijn dan wel uitgeschakeld in de Champions League, maar het speelt formidabel in de Engelse competitie. Costa maakte al negentien doelpunten, maar is geblesseerd tegen Arsenal. Loic Remy of Didier Drogba zal waarschijnlijk de plaats innemen van de Spaanse spits.

De Premier League wedstrijd Arsenal – Chelsea start om 17.00 uur Nederlandse tijd.