Arsenal – Aston Villa FA Cup finale. De investeringen van Arsène Wenger lijken eindelijk zijn vruchten af te werpen. Arsenal speelde een fantastische twee seizoenshelft en wist naast een derde plek in de Premier League (en dus een garantie op Champions League voetbal komend seizoen) ook een finaleplek in de FA Cup af te dwingen. Voor Aston Villa liep het seizoen iets anders.

De ploeg van Ron Vlaar en Leandro Bacuna begon enorm sterk aan het seizoen maar moest uiteindelijk nog flink aan de bak om degradatie te voorkomen. Toch kan Villa het seizoen nog glans geven door de FA-Cup te winnen en daarmee zelfs Europa in te gaan.

Aston Villa, van degradatiekandidaat naar cupfighter

Als we het dan toch nog even over onze landgenoten hebben. Naast Vlaar en Bacuna is er nog een Nederlander die uitkijkt naar de bekerfinale. Wanneer Arsenal namelijk weet te winnen van Aston Villa, mag Southampton alsnog Europa in. Die kans is aanwezig, aangezien Arsenal de torenhoge favoriet is voor de wedstrijd van vandaag. Makkelijk zal het echter niet worden, Aston Villa laat namelijk al de gehele FA-cup zien dat het dit jaar een ware cupfighter is. Zo sloeg het in de voorgaande rondes onder andere al Liverpool en West Bromwich Albion uit.

Arsenal met moeite naar finale Arsenal – Aston Villa

Arsenal schakelde ook een topploeg uit. In de kwartfinale was het met 2-1 te sterk voor het Manchester United van Louis van Gaal. Verder waren het echter matige teams die door de Londenaren werden uitgeschakeld en dat was ook lang niet altijd met het grootste gemak. In de halve finale had Arsenal bijvoorbeeld een verlenging nodig om Reading uit te schakelen en een finaleplek te veroveren.

Vlaar doet mee in finale Arsenal – Aston Villa

Ook gebaseerd op de eerdere ontmoetingen van dit seizoen lijkt Arsenal de grootste kanshebber voor de titel die het vorig jaar ook al wist te winnen. In eigen huis werd Aston Villa met 5-0 verslagen en ook in de uitwedstrijd waren The Gunners stukken sterker. Toen werd het 0-3. Beide trainers kunnen overigens beschikken over een vrijwel fitte selectie wat in ieder geval inhoudt dat aanvoerder Vlaar zijn eerste bekerfinale ooit zal gaan spelen.

Arsenal – Aston Villa begint vanavond om 18:30 uur in het Wembley Stadion.