Zaterdag om 20:00 uur ontvangt fusieclub Zulte Waregem in de Belgische play-offs Lokeren. Zulte is na zeven duels de nummer vier en moet 5 punten goedmaken op Anderlecht. De gasten staan vijfde en hebben 4 punten minder dan Zulte Waregem.

Beide clubs hebben in de afgelopen zes wedstrijden acht punten gehaald. Zulte heeft echter vier keer achteren geen overwinning geboekt en dreigt, als dat zo doorgaat,  de aansluiting met de top te verliezen in play-off groep 1.

Balans in zes vorige duels tussen Zulte Waregem en Lokeren

De vorige zes onderlinge duels leidt tot een mooie balans: beide clubs wonnen tweemaal en verloren tweemaal. Zulte won opvallend genoeg nul van de zes laatste thuiswedstrijden tegen Lokeren en verloor er eentje.

Peter Maas, trainer van Lokeren, heeft defensieve kopzorgen. Alexander Scholz lijkt niet speelklaar, terwijl zijn mogelijke vervanger Gregory Mertens ook met lichamelijke klachten sukkelt en niet in de wedstrijdselectie is opgenomen.

Francky Dury: titel is weg

Francky Dury, trainer van Zulte, vindt dat de titel niet meer mogelijk is voor zijn werkgever. “Het is sowieso wel een sleutelmatch tegen Lokeren. Vorig jaar verloren we een kans op de titel door twee buitenspeldoelpunten tegen Standard, deze keer door een strafschopfase op Sylla in Lokeren”, herinnert hij zich. Eind april won Lokeren thuis met 3-2 van Zulte.

Ondanks de overbrugbare achterstand op Achterland klampt Dury liever vast aan de tweede plaats. “Als we kunnen winnen van Lokeren, dan denk ik ook dat we iets tegen Anderlecht kunnen betekenen. We kunnen zeker nog op die tweede plaats eindigen.”