Zenit Sint-Petersburg is op zoek naar een nieuwe spits en is bij deze zoektocht uitgekomen bij Feyenoorder Graziano Pellè. Volgens het Russische Life Sports wilt de club uit Sint-Petersburg vijf miljoen euro neertellen voor Pellè.

Zenit is op zoek naar een spits naast Alexander Kerzhakov, die al jaren als enige de doelpunten moet maken. Graziano Pellè moet bij de Russen lucht geven en ook als doelpuntenmachine gaan werken.

Eerder werd er al geïnformeerd voor Vitessenaar Wilfried Bony, maar Zenit verlegt de interesse naar Pellè. Eerder haalde Zenit Bukharov van Rubin Kazan, maar de Russische spits kon geen enkel moment het waarmaken.

Volgens de zaakwaarnemer van Pellè, Stefano Castagna, waren er meerdere clubs geïnteresseerd in zijn cliënt, maar er is alleen iets concreets van Zenit gekomen. ‘Graziano staat open voor een transfer naar een club die elk jaar Champions League speelt,’ vertelde Castagna.

Voor Feyenoord zou een vertrek van Pellè een aderlating zijn. De Italiaan scoorde in 33 officiële wedstrijden maar liefst 29 keer en leverde negen assists af.