Vandaag, maandag 17 juli, staan er twee wedstrijden op het programma van het EK Vrouwenvoetbal in Nederland. Italië – Rusland speelt vanaf 18:00 uur in Rotterdam en om 20:45 uur is het tijd voor Duitsland – Zweden in Breda.

Italië en Duitsland zijn bij de bookmakers dik favoriet voor de winst en bij de goksites is het Nederlands vrouwenvoetbalelftal op de lijst met titelfavorieten gestegen. Onderaan tips voor winnende weddenschappen vandaag.

EK Vrouwenvoetbal 2017 Nederland

De Oranje Leeuwinnen gingen zondag in de openingswedstrijd van het Vrouwen EK van start met een prima 1-0 zege op Noorwegen. De pupillen van bondscoach Sarina Wiegman zetten de Noorse dames vanaf het startsignaal onder druk en verzuimden om in de eerste minuut al op voorsprong te komen. Het balbezit, de dreiging en de zuiverheid van paWedden op Nederlands Vrouwenvoetbalelftal goksites Gettyssing waren allemaal veel overtuigender bij het Nederlands vrouwenvoetbalelftal.

Maar als je dan niet tot scoren komt, nemen de frustraties toe en gaat de opponent kansen ruiken. Dat dreigde na rust te gebeuren toen spits Vivianne Miedema in korte tijd driemaal een kans verzuimde te benutten. In de 66e minuut kwam dan toch nog de beloning.

Lieke Martens kon op de linkerflank opstomen, lepelde met links de bal over vier Noorse verdedigers heen en vond de instormende Shanice van de Sanden. Ze wurmde zich listig langs haar directe opponent en kopte de bal meedogenloos lange de Noorse keeper, die zich vergeefs nog wel strekte maar totaal kansloos was.

Duitsland – Zweden EK Vrouwen

In het herenvoetbal is Duitsland al een land om altijd rekening mee te houden. Maar in het damesvoetbal is het nog een paar tandjes heftiger: eigenlijk wint Die Nationalelf zo ongeveer altijd het EK voetbal. Bij acht van de negen deelnames gingen ze huiswaarts met de beker. Maar Zweden is bepaald geen onderdeurtje in het Europese damesvoetbal. Zo stonden ze vorig jaar nog in de Olympische finale, al was Duitsland toen met 2-1 te sterk.

Het is echter al heel wat om een tegengoal te maken tegen de machtige Duitse dames. Ze sloten hun kwalificatiegroep af zonder ook maar een keer in het eigen net te hoeven vissen. Wil Zweden een vuist maken tegen de titelhouder, dan zullen ervaren krachten als Caroline Seger en Lotte Schelin de kar moeten trekken.

Weddenschappen voetbal EK vrouwen

Wedden op voetbal? Duitsland staat bij bookmaker Mr Green op 1.55, gelijkspel op 3.55 en winst Zweden noteert 6.10. Deze ploegen zijn de favorieten om de groep te overleven en weten dat ze vooral tegen de andere twee moeten vlammen. Daarom tippen we een voorzichtig duel met minder dan drie goals; de weddenschap ‘under 2,5 goals’ noteert 1.62.

Wil je vandaag scoren met een voetbal weddenschap, plaats dan een combi bet op winst Duitsland en winst Italië. De noteringen van deze twee apart zijn aan de lage kant maar voor een combinatie weddenschap uitstekend: 1.30 x 1.58 = 2.05. Zet bijvoorbeeld een tientje in bij bookmaker Mr Green en pak dik €20,=.