Voetbalnieuws. Het gerucht ging al een tijdje rond, maar Feyenoord heeft vanmorgen via een officieel bericht bekend gemaakt dat Dirk Kuyt volgend jaar terugkeert in De Kuip. De 34-jarige Nederlander tekent een contract voor het seizoen 2015/2016.

Kuyt begon zijn profcarriere op 18-jarige leeftijd bij FC Utrecht. Na vijf seizoenen vertrok de Katwijker naar Feyenoord, waarin hij in drie seizoenen 71 doelpunten maakte. In het seizoen 2006/2007 kreeg hij zijn droomtransfer naar Liverpool. Ook in de Premier League was hij een vaste waarde, maar na zes seizoenen werd zijn contract niet verlengd. Er gingen geruchten dat hij terugkeerde naar Nederland, maar hij koos toch voor een driejarig contract bij Fenerbahce. Nu ook dit contract afloopt keert hij terug naar De Kuip.

Dirk Kuyt wil prijzen winnen met Feyenoord

‘’Het is echt een afsluiting van negen mooie jaren in het buitenland’’, aldus Dirk Kuyt op de website van Feyenoord. ‘’Ik heb hier in Turkije drie prachtige seizoenen beleefd en alles gewonnen wat er te winnen was. Het is nu een mooi moment om terug te keren. Ik ben topfit en voel een grote drive om van mijn periode in De Kuip een groot succes te maken. Hopelijk met één verschil ten aanzien van mijn eerste periode. Ik wil nu echt een prijs winnen.’’

Technisch directeur Martin van Geel is ook verheugd met de terugkeer van één van de meest geliefde Feyenoorders van deze eeuw. ‘’Dit is een mooie dag voor Feyenoord en het legioen. We zijn ontzettend blij dat Dirk bij ons terugkeert. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij van grote waarde gaat zijn. We hebben een contract voor een jaar afgesloten, maar dat zegt niets over de intentie die beide partijen erbij voelen. Dirk kan nog jaren vooruit. Wat hem betreft wordt hij de Ryan Giggs van Feyenoord en plakken we er nog vele jaren achteraan. Ik denk dat iedere Feyenoorder dit als muziek in de oren klinkt’’, vertelde Van Geel.

K2 kan in ere worden hersteld

Na het bekendmaken van de terugkeer van Kuyt, laat ook Salomon Kalou weten iets te voelen voor een terugkeer bij Feyenoord. Samen met Dirk Kuyt vormde de Ivoriaan het topduo ‘K2’. In de laatste twee seizoenen was het koppel goed voor respectievelijk 49 en 37 doelpunten. De inmiddels 29-jarige Kalou verdiende hiermee een transfer naar Chelsea, maar is via Lille OSC neergestreken bij Hertha BSC.

‘’Ik heb het nu prima naar mijn zin in Berlijn. Maar Feyenoord staat bij mij altijd op nummer 1. Mijn periode in Nederland heeft me gevormd. Rotterdam is mijn tweede thuis, ik heb er nog vrienden. Toen ik voor Lille speelde, kwam ik geregeld naar Nederland. Nu is het er nog niet van gekomen’’, aldus de jongere broer van voormalig Feyenoorder Bonaventure Kalou.