Colombia versus Ivoorkust FIFA WK voetbal 2014 groep C. Zuid-Amerika tegen Afrika. Tot nu toe werden deze duels zelden gewonnen door het Afrikaanse land en ook in het geval van Colombia tegen Ivoorkust lijkt een Zuid-Amerikaanse overwinning aanstaande.

colombia versus ivoorkust

De Colombianen wonnen in hun openingsduel overtuigend met 3-0 van Griekenland, zonder daarbij ook maar iets weg te geven. De Zuid-Amerikanen voelden zich duidelijk gesteund door de tienduizenden Colombiaanse fans die zich op een tribunen hadden genesteld, want vanaf de eerste tot de laatste minuut kon de ploeg van bondscoach Pekerman vol op druk zetten.

In Ivoorkust treft Colombia ook een land dat hun eerste groepsduel gewonnen heeft. De Ivorianen wonnen met een krappe 2-1 van Japan, wat een mooie prestatie is aangezien de Japanners door velen als outsider werd gezien. Overtuigend was het echter een stuk minder; met name in balbezit speelt Ivoorkust erg onzorgvuldig.

Die onzorgvuldigheid gaat de Ivorianen dan ook parten spelen volgens de bookmakers van 888sport. Colombia is namelijk, gezien de quoteringen, de favoriet voor dit duel. Bij een Colombiaanse overwinning ontvang je 2,10 maal je ingezette geld terug, terwijl een gelijkspel je 3,40 maal je inzet oplevert. Een overwinning voor Ivoorkust wordt genormeerd met een quotering van 3,70.

Omdat Colombia de favoriet is voor dit duel, kan het zeer lucratief zijn om in te zetten op wie er voor Ivoorkust gaat scoren. De aanvallers die in het oranje shirt rondlopen zijn namelijk stuk voor stuk van wereldkwaliteit en zullen ongetwijfeld hun kansen krijgen vanavond.

Wat te denken van Didier Drogba? De sterke spits kwam in het eerste duel niet tot scoren, maar op het moment dat hij in viel ging het elftal wel een stuk beter lopen. Het is dan ook ondenkbaar dat Drogba vanavond niet in de basis begint. Als jij denkt dat de spits van Galatasaray vanavond wel tot scoren komt, kan je dat bij een inzet 3,65 maal je geld opleveren. Mocht je inzetten op de gok dat Drogba niet tot scoren komt, dan levert je dat 1,25 maal je inzet op.

Een anderen, voor ons niet minder bekende, spits van Ivoorkust is Wilfried Bony. Als jij verwacht dat de oud-spits van Vitesse vandaag een doelpunt achter zijn naam kan zetten, dan levert je dat 3,80 maal je inzet op. Wanneer hem dit niet gaat lukken, dan heb je recht op 1,22 maal je ingezette geld.