Manchester United heeft weer gewonnen. Ze wonnen de lastige wedstrijd tegen Everton. Van Persie liet ook deze wedstrijd weer zien waarom hij topscorer is, de Oranje-international was weer trefzeker.

Van Persie kreeg in de tiende minuut een niet te missen kans, maar deze bal belandde op het houtwerk. Drie minuten later kwam United toch op voorsprong. Ryan Giggs was de doelpuntenmaker, hij scoorde nu ieder seizoen sinds 1990. Everton gaf zich nog niet verloren na de achterstand.

Ze creëerde kleine kansjes, maar deze leidde niet tot een doelpunt. In de laatste minuut van de eerste helft kon Van Persie wel raak schieten. Hij omspeelde doelman Tim Howard en schoot de bal vervolgens koelbloedig in het doel. Het werd uiteindelijk een makkelijke middag voor de ploeg van Sir Alex Ferguson.

In de tweede helft lukte het Everton weer niet om de bal achter David de Gea te schieten. Twintig minuten kon Tom Cleverley de derde maken, maar Howard hield de bal met een prachtige safe. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-2 in het voordeel van The Red Devils.

Machester United versterkt hiermee de koppositie. Ze lopen flink uit op Manchester City, ze hebben maar liefst twaalf punten voorsprong. Everton staat op een goede zesde plek, maar net niet genoeg om deel te nemen aan de Champions League.