Transfernieuws. Het was een week vol transferperikelen in Europa. Zo keerde Mario Balotelli terug bij AC Milan en tekende Juan Cuadrado een contract bij Internazionale. Een overzicht.

Mario Balotelli

Een succesverhaal werd het niet, het huwelijk tussen Balotelli en Liverpool. De aanvaller kon niet aarden in de Engelse havenstad en een vertrek leek dan ook al lange tijd aanstaande. Deze week was het dan zover. Milan haalde hem terug naar de club waar hij al eerder actief voor was. Balotelli liet tijdens zijn presentatie weten niets anders te hebben gewild dan dat. “Milan zit in mijn hart, ik heb altijd gehoopt op een terugkeer”,, aldus Balotelli. “Ik ben heel gemotiveerd om hier aan de slag te gaan. Ik moet hard werken en goed voetballen, verder niets.”

Ook Cuadrado keerde deze week terug in Italië. De Colombiaanse international was pas een half jaar actief voor Chelsea, maar slaagde er niet in om een basisplaats te veroveren. Juventus neemt hem daarom een half jaar over. Eerder was Cuadrado actief voor Fiorentina, waar hij als een van de uitblinkers gold.

Emil Hansson naar Feyenoord

Dan nog nieuws van Nederlandse bodem. Emil Hansson wordt door Feyenoord per direct overgenomen van het Noorse SK Brann sluit dit seizoen aan bij Feyenoord A1. Hij doorliep al meerdere stageperiodes in Rotterdam-Zuid. “Tijdens die stages heeft hij ons definitief weten te overtuigen van zijn kwaliteiten”, zegt technisch directeur Martin van Geel op de website van Feyenoord over de aanwinst. “Wij zien in Emil een speler met zeer veel potentie, die bovendien zeer leergierig is. We zijn blij dat hij voor Feyenoord heeft gekozen.”

Willem II wil Derk Boerrigter

Derk Boerrigter naar Willem II ?Willem II is ondertussen bezig aan een verrassende transfer. Derk Boerrigter zit op een dood spoor bij Celtic en is om die reden interessant voor de Tilburgers. Echt concreet is Willem II echter nog niet, zo meldt Voetbal International. Boerrigter speelde in Nederland eerder voor RKC Waalwijk, PEC Zwolle en Ajax. Bij laatstgenoemde club was de vleugelaanvaller ook niet echt gelukkig.