Transfernieuws. 2015 is al weer een week aan de gang en dat betekent dat ook de transfercarrousel weer op volle toeren loopt. Soccer4u.nl zet voor jou de grootste en meest opvallende transfers op een rijtje.

De terugkeer van El Nino

Laten we maar beginnen met wat misschien wel de mooiste transfer van deze periode zal blijven. De terugkeer van Fernando Torres bij zijn jeugdliefde Atletico Madrid is er een die niet mag ontbreken in dit overzicht. Wie toevallig in Madrid bivakkeerde toen El Nino terugkeerde in het stadion waar hij groot werd, zou gedacht moeten hebben dat Atletico een thuiswedstrijd speelde. Meer dan veertig duizend man kwam naar Vicento Calderon om de verloren zoon te verwelkomen.

Fernando Torres wist na zijn succesvolle periodes bij Atletico Madrid en Liverpool die lijn niet door te trekken bij Chelsea en AC Milan. Torres is voor anderhalf jaar verhuurd aan Atletico. Alessio Cerci bewandelde de andere weg, hij keert vanuit Madrid terug in Italië en zal zijn wedstrijden voor AC Milan gaan spelen.

Geruchten over Sneijder

De geruchtenstroom rondom Wesley Sneijder neemt maar toe. Blijft hij bij Galatasaray of vertrekt hij toch naar Italië. Juventus heeft Guido Albers, zijn zaakwaarnemer, laten weten serieus werk te willen maken van de middenvelder. Juventus meldt dan ook vandaag bij Galatasaray om te overleggen over de transfersom. Albers bevestigd dat, pas bij een eventueel akkoord tussen de clubs wil Sneijder zich over de vraag buigen of hij naar de koploper van Italië toe wil.

Vooralsnog liggen de clubs ver uit elkaar, Galatasaray wil 20 miljoen voor Sneijder en Juventus is bereidt maximaal 5 miljoen voor de oranje-middenvelder te betalen.

Ook trainer van Manchester United, Louis van Gaal, zou Sneijder graag aan zijn selectie toevoegen. Volgens de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport heeft Louis van Gaal een verzoek bij de clubleiding neergelegd om de onderhandelingen met Galatasaray te openen.

Koeman geeft Elia laatste kans

Het was een van de grootste talenten die we in Nederland hadden. Eljero Elia maakte furore in ons koude kikkerlandje bij ADO Den Haag en later FC Twente. Al gauw was duidelijk dat hij een maatje te groot was voor de Eredivisie en hij verkaste naar HSV. Hoewel de technische linksbuiten in Duitsland goed begon, raakte hij al gauw uit de gratie. Toch kon Elia de mooie stap naar Juventus maken maar ook daar maakte hij het nooit helemaal waar. Zijn terugkeer naar de Bundesliga bij Werder Bremen draaide ook uit op een flop. Het lijkt er dus op dat het komende half jaar bij Southampton de doorslag gaat geven of het eeuwige talent Elia eindelijk gaat uitgroeien tot de voetballer die in hem zit.

Ontevreden spelers beproeven hun geluk elders

Nog een opvallende transfer met een Nederlands tintje. Stefano Denswil vertrekt transfervrij van Ajax naar Club Brugge. De talentvolle centrale verdediger was het niet eens met het feit dat hij zo weinig speeltijd kreeg onder Frank de Boer en Ajax besloot mee te werken aan een vertrek. Een andere begaafde speler verkast van Engeland naar Frankrijk. Hatem Ben Arfa verlaat het land waar hij ooit zijn been brak door een tackle van Nigel de Jong en keert dankzij Olympique Marseille terug naar zijn geboorteland.

Overig transfernieuws

Lukas Podolski: Arsenal > Internazionale (verhuurd)
Enzo Nicolás Pérez: Benfica > Valencia (25 miljoen)
Nélson Oliveira: Benfica > Swansea City (verhuurd)
Anthony Réveillère: Napoli > Sunderland (transfervrij)
Andre Onana: FC Barcelona > Ajax (transfervrij)
Manolo Gabbiadini: Sampdoria > Napoli (16,5 miljoen)
Mark Schwarzer: Chelsea v Leicester City (onbekend)