Transfernieuws. Sla de krant open of ga naar een nieuwswebsite en er staat ongetwijfeld iets over de laatste transfers van het moment. De transfer carrousel draait dan ook op volle toeren, zo vlak voor het begin van het seizoen. Internationaal gezien is er al een hoop ruimte geweest voor enorme transfers. Denk daarbij aan Schweinsteiger die zijn jeugdliefde Bayern München verliet voor een hereniging met Louis van Gaal. Of wat te denken van de bewogen transfers van de twee Engelse internationals Delph en Sterling, die hun oude clubs keihard lieten vallen voor het grote geld van Manchester City. Ook de afgelopen dagen gebeurde er weer een hoop. Hier een kort overzicht van de meest opvallende transfers.

Napoli slaat eerste slag

De afgelopen jaren was Napoli een van de meest actieve ploegen op de transfermarkt. In een tijdsbestek van drie jaar werden spelers als Pepe Reina, Higuain, Callejon, Mertens en De Guzman met veel bombarie naar Napels gehaald. Een onverdeeld succes werd het nog niet, wat betekent dat de Italianen op zoek gaan naar nieuw bloed. Gisteren werd bekend gemaakt dat Allan de eerste grote aankoop van Napoli is geworden. Napoli legt een bedrag van twaalf miljoen euro neer bij Udinese, waar de Braziliaan de afgelopen drie jaar zijn brood verdiende.

Transfernieuws: Newcastle pakt door

Na de miljoenentransfer van Georginio Wijnaldum naar Newcastle United, is de Engelse havenstad nog lang niet klaar. Gisterochtend kregen we te horen dat Mitrovic ook de overzeese stap maakt richting het Britse eiland. De Servische spits, die overkomt van Anderlecht, moet naar verluid 21 miljoen euro kosten. Newcastle en trainer McClaren voegen dus de daad bij het woord en investeren flink voor een sterkere selectie komend seizoen.

Quaresma staat voor opvallende transfer

Ricardo Quaresma voetbalt komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid weer voor Besiktas. De Portugees vertrok twee jaar terug bij de Turkse club wegens problemen met de clubleiding maar maakt nu waarschijnlijk een comeback bij zijn oude ploeg. Quaresma voetbalde afgelopen seizoen voor FC Porto, de club waar hij tien jaar terug naam maakte met zijn stilistische acties.