Transfernieuws. Ibrahim Afellay is komend seizoen niet terug te vinden op de Nederlandse velden. De 29-jarige vleugelspeler heeft een contract getekend bij Stoke City, waar hij ploeggenoot wordt van Marco van Ginkel en Erik Pieters.

Scholes zeer blij met keuze Afellay

‘’Het is geen geheim dat er veel clubs waren die Ibrahim wilden hebben. Wij zijn dan ook zeer blij dat hij voor ons heeft gekozen’’, aldus Tony Scholes, technisch directeur van ‘The Potters’. ‘’Hij heeft erg veel zin om in de Premier League te spelen en hij kent al veel spelers bij de club. Dat zal hem helpen om zich aan te passen.’’

Lange tijd leek Afellay een terug te keren bij PSV, de club waar hij in het seizoen 2005/2006 definitief door wist te breken. Vijf jaar geleden maakte hij de overstap naar FC Barcelona, maar na een aantal blessures moest hij genoegen nemen met uitleenbeurten aan Schalke 04 en Olympiakos.

Transfernieuws: Kieftenbeld verkast naar Birmingham City

Maikel Kieftenbeld gaat vanaf komend seizoen zijn kunsten vertonen bij Birmingham City, dat uitkomt in de Engelse Championship. De clubs kwamen er vorige week al onderling uit, maar nu is Birmingham City ook in overeenstemming gekomen met de speler zelf.

Hiermee komt voor Kieftenbeld een eind aan een periode van vijf seizoenen bij FC Groningen, waarin hij zich op wist te klimmen tot aanvoerder. Manager technische zaken Peter Jeltema stelt dat men afscheid neemt van een speler die zowel binnen als buiten de lijnen van grote waarde was.

‘’Maikel was meer dan alleen een zeer gewaardeerde aanvoerder. Hij nam het voortouw in de onderlinge binding van de spelersgroep én spande zich geheel belangeloos en vrijblijvend in voor tal van activiteiten binnen en buiten de club. Vooral ook op maatschappelijk vlak’’, vertelde Jeltema.

Kieftenbeld is na Tjaron Chery de tweede belangrijke kracht die Groningen deze zomer verlaat. De club heeft voor deze spelers nog geen geschikte vervangers aangetrokken, terwijl de strijdt om de Johan Cruijff Schaal aanstaande zondag al op het programma staat. Eén week later staat de eerste competitiewedstrijd op het programma voor het team van Erwin van der Looi.