Tottenham Hotspur lijkt Frank de Boer, trainer van Ajax, te passeren als opvolger van Tim Sherwood. De Engelsestaat op het punt te kiezen voor de Argentijn Mauricio Pochettino, nu nog verbonden aan Southampton. Dat melden diverse Engelse media.

Frank de Boer is internationaal onbewezen

Een paar zaken spreken in het nadeel van De Boer. Weliswaar voerde hij Ajax naar vier Nederlandse titels achter elkaar, maar de waarde daarvan is gezien de devaluatie van de Eredivisie discutabel. Ten tweede heeft De Boer alleen ervaring binnen Nederland en ten derde lijkt de clubleiding het niet te waarderen dat De Boer keer op keer opmerkingen maakte over de toenaderingen of juist het gebrek daaraan van de Spurs. Voetbalbobo’s opereren het liefst in een vacuüm van zwijgzaamheid en duisternis.

Pochettino heeft ervaring in Premier League

En een paar zaken spreken in het voordeel van Pochettino. De 42-jarige trainer heeft al ervaring in de Premier League, spreekt vanaf het begin Enels tegen zijn spelers en heeft Southampton duidelijk beter laten presteren. Tevens heeft Pochettino gewerkt in de Spaanse Primera Division als leider van Espanyol.

Tottenham Hotspurs nummer zes

Tottenham sloot het seizoen als als nummer zes. Vorig jaar verloor de club Gareth Bale aan Real Madrid en de Welshman maakte afgelopen zaterdag in de finale van de Champions League tegen Atletico Madrid in de verlenging de 2-1.