De Engelse club Tottenham Hotspur heeft volgens de Britse krant Metro ruim 20 miljoen Euro over voor Memphis Depay. Tot twee dagen geleden was de aanvallende middenvelder van PSV amper bekend buiten Nederland. Nadat hij als invaller een goal en een assist leverde voor Nederland versus Australië wordt hij prompt gezien als een van de grootste talenten ter wereld.

Memphis Depay: de nieuwe Cristiano Ronaldo

Metro meldt: “Tottenham werkt aan een bod van 17 miljoen Britse Pond voor de Nederlandse ster Memphis Depay. Hij wordt ook wel de nieuwe Cristiano Ronaldo genoemd. De vleugelspeler van PSV wordt beschouwd als een van de beste jonge voetballers ter wereld. Hij toonde zijn kwaliteiten nadat hij hij vanaf de reservebank het veld betrad om Nederland te helpen tegen Australië. Scouts van de Spurs waren present, zoals bij de meeste WK-matches, en nu lijkt een deal omtrent Depay aanstaande te zijn.”

Manchester United heeft ook interesse

Volgens de krant staat Depay ook in de belangstelling van Manchester United. Die interesse is eenvoudig te verklaren, want bondscoach Louis van Gaal is immers na het WK de nieuwe coach van Man United en hij heeft kennelijk het nodige vertrouwen in Depay, anders was de speler niet geselecteerd en ingebracht. Ook Tottenham heeft een nieuwe trainer: Mauricio Pochettino, die evenals Van Gaal de reputatie heeft jeugdspelers een kans te geven.