De prestaties van trainer Frank de Boer bij Ajax zijn ook opgevallen bij buitenlandse clubs. Ajax staat met nog zeven speelrondes te gaan, zes punten los van nummer twee Vitesse. Het vierde landskampioenschap op rij gloort aan de horizon. Een groot deel van de credits voor die unieke reekss komt toe aan De Boer.

Tottenham Hotspur

Al een paar maanden duiken er berichten op dat de Engelse club Tottenham Hotspur meer dan een normale interesse heeft in De Boer. Eind vorig jaar werd Andre Villas-Boas ontslagen door de Spurs. Volgens broer Ronald is Frank vervolgens benaderd door de Engelse subtopper. Frank vond echter dat hij nog niet klaar is bij Ajax en sowieso is hij te loyaal aan zijn werkgever om middenin een seizoen het schip te verlaten.

Inmiddels heeft Tottenham een nieuwe trainer aangesteld, te weten Tim Sherwood. Engelse voetbaljournalisten verwachten dat hij na de zomer niet terug hoeft te keren, mochten de Spurs falen zich te kwalificeren voor de Champions League. In dat geval wordt de blik weer gericht op De Boer. Maar Tottenham zal dan met een aantrekkelijker bod moeten komen dan FC Barcelona, want ook de Catalaanse club aast op de Ajacied.

FC Barcelona

Bij de kampioen van Spanje komt de trainersplek vrij na dit seizoen. De huidige trainer Tito Martino vindt het genoeg geweest en dat geeft Spaanse media volop kans om namen te droppen in hun kolommen. De Boer heeft voor zich spreken dat hij als speler van Barcelona tweemaal landskampioen werd, dat Johan Cruijff een goed woordje voor hem kan doen  bij de directie en dat hij bij Ajax heeft bewezen dat hij niet schroomt om jonge spelers in het eerste te zetten.

Mocht het niet rondkomen met Tottenham of met Barcelona, dan kan Boer verkennen hoe dol de president van Inter Milan nou echt op hem is. Erick Thohir, zakenman en directeur van Internazionale, verklaarde onlangs het werk van De Boer te bewonderen.

Marc Overmars

Maar Marc Overmars, technisch directeur bij Ajax, verwacht dat zijn vroegere ploeggenoot zijn contract uit zal dienen. De overeenkomst loopt door tot medio 2017. “De kans dat Frank de club verlaat schat ik in op nul procent”, zegt hij vol overtuiging. “Zijn vertrek staat gewoonweg niet op de agenda en meer heb ik er niet over te zeggen.”