De zevenjarige Shaqueel van Persie wil vast geen tennisser, zwemmer of boogschutter woren. De zoon van Robin van Persie wordt door het werk van zijn vader omringd door voetbal, voetbal en nog meer voetbal. De spits van Manchester United en topschutter van het Nederlands Elftal is de ideale docent voor Shaqueel.

Shaqueel shinet

Kijk Shaqueel shinen in deze video van het Britse BT TV. Hij wipt de bal moeiteloos op de enkel, kopt de bal drie keer over naar papa en toont de juiste reflexen zodra het bij de vierde keer mis dreigt te gaan. Met de voet krijgt hij de bal toch terecht bij Robin. A star is born.

Robin van Persie: zijn timing is ongelooflijk

“Zijn timing is ongelooflijk”, prijst Robin zijn zoon. “Hij is erg competitief. Hij speelde met zijn vriendjes voor een lokaal team en werd gescout. Nu speelt hij in de jeugd bij Manchester United en Manchester City. Binnen een jaar ofzo zal hij een keus maken.”

Misschien zit Shaqueel dan al dicht tegen Oranje aan, want bondscoach Louis van Gaal gaf tenslotte ook een kans aan de tieners Terence Kongolo, Karim Rekik, Tonny Vilhena, Jean-Paul Boëtius en Memphis Depay.